GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Bilgisayar başında elektronik oyunlar oynayarak vakit geçiren günümüz çocuklarını geleneksel oyunlarla tanıştırmak amacıyla düzenlenen "Geleneksel Çocuk Oyunları"nda Keçiören ilçe müsabakalarının ödül töreni gerçekleştirildi. Organizasyona büyük destek veren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ödül törenine de katılarak Mendil Kapma Oyunu birincisi okula kupa ve madalyalarını takdim etti.

Mehmet Akif İlkokulu'ndaki törende Başkan Mustafa Ak'ın yanısıra, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Coşkun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de hazır bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği organizasyonun 7-21 Nisan tarihleri arasında yapılan Keçiören ilçe finallerinde, bölge birincisi 32 okuldan toplam 400 öğrenci yarıştı. Küçük yaş grubundaki öğrencilere spor kültürü ve spor bilinci kazandırmayı, kendi öz kültürümüze sahip çıkmayı amaçlayan şenliklerde 2'inci sınıf öğrencileri Yağ Satarım Bal Satarım, 3'üncü sınıflar Mendil Kapmaca, 4'üncü sınıflar Tombik ve 5'inci sınıflar Kaleli Yakan Top müsabakalarına katıldı. Keçiören'den bugüne kadar toplam 30 bin öğrencinin yarıştığı oyunlarda birinci gelen okullar ise, 11-18 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Ankara il finallerine katılmaya hak kazandılar.

OYUNLARIMIZI YAŞATMALIYIZ

Tören programı Sağlık Meslek Lisesi Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi ile başlarken, Mendil Kapma Oyunu'nun birincisi Yalçın Eskiyapan İlkokulu'na madalya ve kupalarını Başkan Mustafa Ak verdi. Öğrenciler kupalarını Başkan Ak ile birlikte havaya kaldırarak mutluluklarını paylaştılar. Geleneksel oyunların yaşatılması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Ak, "O yüzden bu önemli bir proje. Turnuvaya katılan bütün öğrencilerimiz gönlümüzün birincisi. Önemli olan bu yarışmaya katılmaktı. Ama bu bir yarışma, dereceye girmek de önemlidir. Sizler 30 bin öğrenci arasında buraya geldiniz. O yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Bu projenin sonraki senelerde de daha kararlı bir şekilde devam edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ HEP EKRAN BAŞINDA

Yağ Satarım Bal Satarım oyununun birincisi Mecidiye İlkokulu'na madalya ve kupalarını veren Kaymakam Dirim ise, "Çocuklar ekran başında maalesef çok zaman geçiriyor. Çocuklarımızı hayata bağlamanın en güzel yolu geleneksel oyunlarımızı öğretmektir. Bunun için bu projeyi destekliyoruz. Keçiören Belediye Başkanımız Mustafa Ak her türlü imkanlarını kullanarak bu projeye destek verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum" dedi. Tombik oyunu birincisi Çizmeci İlkokulu'na madalya ve kupalarını takdim eden Mustafa Kılıçgil de, "Çocukların geleneksel oyunlarımızı unutmaması gerekiyor. Biz bile içimizde yaşayan çocuk nedeniyle oyunlar oynuyoruz. Belediye Başkanımıza desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Törenin sonunda Başkan Ak öğrencilerden gelen istek üzerine dereceye giren çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

21.04.2015