GAKKOŞLAR KEÇİÖREN İFTARI’NDA BİR ARAYA GELDİ

Keçiören’de nüfus yoğunluğu en fazla olan 12 ili bir araya getiren “Hemşehri Buluşmaları” kapsamında Keçiören Belediyesi ve Elazığ Harput Kültür Derneği’nin işbirliğiyle “Elazığlılar İftarı” düzenlendi.

Halil İbrahim Sofrası’ndaki iftara AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, MHP Elazığ Milletvekili Yavuz Temizer, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Elazığ Harput Kültür Derneği Başkanı Süleyman Kürklüoğlu ve çok sayıda Elazığlı vatandaş katıldı. İftar programında sahne alan Elazığlı sanatçı Emrah Güllü, söylediği ilahilerle iftar saatini bekleyen hemşehrilerinin gönüllerini fethetti. İlahilerin ardından Hafız Bahattin İnce’nin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile akşam ezanı saatine erişen Elazığlılar, hep birlikte oruç açmanın mutluluğunu yaşadılar. İftarın ardından yemek duası yapılırken, programının ikinci bölümü için sahneye çıkan Emrah Güllü de sevilen türküleri seslendirerek izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

ADALETLİ VE DÜRÜST YÖNETİCİ İÇİN DUA EDELİM

Konuşmasına Ramazan ayında aynı sofrada birlikte oruç açmayı nasip eden Cenab-ı Allah’a şükrederek başlayan Süleyman Soylu, “Bizler bu topraklarda aynı kaderi paylaşıyoruz. Bu güzel aylarda elimizi semaya açıp birliğimiz, selametimiz, çocuklarımızın daha güzel bir Türkiye’de yaşaması için, ay-yıldızlı bayrağımızın semada dalgalanması için, kırgınlıklarımızın bitmesi için dua edelim. Komşularımızda ve Müslüman ülkelerde büyük sıkıntılar var. Bu coğrafya bizlere büyük yükümlülükler veriyor. Allah milletimize adaletli, dürüst yöneticiler nasip etsin diye dua edelim” dedi. Milletvekili Şuay Alpay ise, Ramazan ayının bu manevi ikliminin Elazığ’a, ülkemize, milletimize ve bütün mazlumlara birlik ve beraberlik getirmesi duasında bulundu. Hem İslam dünyasının hem de Türk dünyasının kan ağladığını söyleyen Yavuz Temizer de, “Yaralı milletlerin, ümmetin yaralarına merhem olmayı Allah bizlere nasip eder inşallah. Rahmet ve bereket ayı olan Ramazan inşallah ülkemize, milletimize hayırlar getirir” diye konuştu.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDA MIYIZ?

Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, Cenab-ı Allah’a tutulan bütün oruçları kabul etmesi için niyaz ederek, “Bu mübarek ayda bireysel olarak yapmamız gerekenlerin dışında toplumsal sorumluluklarımız da var. Bu sorumluluklarımız annemize babamıza, komşumuza, akrabamıza, milletimize ve ümmetimize karşıdır. Bu sorumluluklarımızın farkında mıyız diye hepimiz bir iç muhasebesi yapmalıyız” dedi. Keçiören Belediyesi olarak Ramazan-ı Şerif’i iyi idrak etmek amacıyla sınırları aşan kardeşlik duygusuyla 18 ülkeden bine yakın misafiri Keçiören’de ağırladıklarını belirten Başkan Ak, “12 güzide ilimizin dernek ve federasyonları ile Hemşehri İftarları da düzenliyoruz. Hemşehri Buluşmalarımızla Anadolumuzun güzel kültürünü dünyaya tanıtıyoruz. Ayrıca 10 mahallemizde kurduğumuz iftar sofraları ile genci yaşlısı, fakiri zengini aynı sofrada buluşturmuş oluyoruz. Bugün Elazığ şehrinin güzel insanları ile birlikteyiz. Keçiören’de Elazığlıların nüfusu hatırı sayılır bir oranda. Bu Ramazan ayının mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olması dileğiyle Allah’a emanet olun” mesajını verdi.

1948 yılında kurdukları derneğin bugün federasyon olma aşamasına geldiğini ifade eden Süleyman Kürklüoğlu da, “Bizlerin Keçiören Belediyesi’ne karşı ayrı bir sevgimiz var. Dertleri ile dertlenir, sevinçleri ile seviniriz. Sayın Belediye Başkanıma bize desteği için teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra Başkan Ak Kürklüoğlu’na süs vazo, Kürklüoğlu da Başkana desteğinden ötürü plaket takdim etti. Günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile iftar programı sona ererken, Süleyman Soylu ve Başkan Ak Kalaba Kent Meydanı’nda kurulan Elazığ Kültür Evi’nin açılışını yaptı. Açılışta yöresel sekiz köşeli Elazığ kasketi takan Başkan Ak ve Soylu, davul ve klarnet eşliğinde Elazığlılar ile birlikte halay da çektiler.

28.06.2015