FATİH ÜNAL

PARTİSİ VE UNVANI: AK Parti / Belediye Meclis Üyesi

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: 1976/ Çanakkale

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Yüksek lisans/ Avukat

ÖZGEÇMİŞİ:  1976 yılında Çanakkale’de doğdu. İlkokulu Balıkesir ve Edirne’de, Ortaokul ve Liseyi Edirne İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1994 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk fakültesine girdi. 2001 yılında Avukatlık Stajını bitirerek Avukat olarak mesleğe başladı. 2002-2003 yılları arasında personel asteğmen sıfatı ile askerliğimi tamamladı.

AK Parti Gençlik Kollarının kurulmasında aktif görev aldı. 2002-2005 yılları arasında MKYK üyesi olarak, 2005-2008 yılları arasında da MKYK ve MYK üyesi olarak genel başkan yardımcısı unvanı ile göreve devam etti. 2009 yılındaki yerel seçimler sonrasında Keçiören’den Ankara İl meclis üyesi olarak göreve başladı. Ankara İl Genel Meclisi 1. Başkan Vekili sıfatıyla görev yaptı. 2014 yılındaki Yerel Seçimler sonrasında Keçiören ve Ankara Belediye Üyesi olarak seçildi. Gençlik Spor Komisyonluğu Başkanlığı, İnsan Hakları Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulundu. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde tekrardan AK Parti adına Keçiören ve Ankara Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. Hu-der, Adalet-Der, Hukukun Üstünlüğü Derneği gibi hukuk derneklerinde üyelik ve kurucu üyeliklerin yanında Ankara barosu seçimlerinde ve Genel, Yerel seçimlerde, Referandumda hukukçu sıfatıyla aktif olarak görev yaptı. Ankara’da birçok sivil toplum kuruluşunun kurulmasında görev aldı. Bunlar içinden Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Mamak İmam Hatip Mezunları Derneği Başkanlığı, Ankara Gençlik ve İzcilik Kulübü Başkanlığı, Yunus Emre Gençlik Kulübü Başkanlığı, Keçiören ÇEKUD Kurucu Üyeliği, Ankara Tevfik İleri Anadolu İHL Okul Aile Birliği Başkanlığı gibi görevlerle birçok sivil toplum kuruluşunda aktif olarak görevlerde bulundu. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Gazilerimiz adına 15 Temmuz Darbe davalarını takip etti. Selçuk Üniversitesi Kamu İdare Hukuku dalında Yüksek Lisansını tamamladı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Evli ve dört çocuk babasıdır.