FİLİSTİN VE SENEGAL’İ BULUŞTURAN GECE

Sınırları aşan kardeşliğin göstergesi 5.Uluslararası Ramazan Etkinlikleri, Ramazan ayının yirmi birinci gecesinde Filistin ve Senegal’i Keçiören’de buluşturdu. Geceyi düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’tan kendisine Türk vatandaşlığı vermesini isteyen Filistin Büyükelçisi, “Bizim davamızı her zaman savundunuz. Sizden biri olmaktan onur duyarım” dedi.

Kalaba Spor Tesisleri etkinlik alanında gerçekleştirilen Filistin ve Senegal Gecesi’ne Belediye Başkanı Mustafa Ak, Filistin Büyükelçisi Nabil Maarouf, Senegal Büyükelçisi Issakha Mbacke ve AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur da katıldı.

KARDEŞ ÜLKELERİ AĞIRLIYORUZ

Gecede Keçiörenlilere hitap eden Başkan Ak, Uluslararası Ramazan Etkinlikleri’nde Filistin ve Senegal’i ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Filistin Kültür Günleri, Keçiören’de başladı ve ülkemizin çeşitli yerlerinde devam ediyor. Filistinli kardeşlerimizin çekmiş oldukları acıları biliyoruz. Kendi ülkelerinde özgürce yaşadıkları bir Filistin için dua ediyoruz. Yine Senegal de her zamanında yanımızda olduğunu bildiğimiz ve her zaman yanında olduğumuz kardeş ülkemizdir” dedi. Sınırları aşan kardeşlik ruhuyla Müslüman ülkeleri ve Anadolu’nun güzide illerini Keçiören’de ağırladıklarını belirten Başkan Ak, “Bizler gönül coğrafyamızda sınırları kaldırdık. On bir ayın sultanı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu Cehennem azabından kurtuluş olan mübarek Ramazan ayının bütün İslam alemine hayırlı olmasını diliyorum. Allah’a emanet olun” diye konuştu.

BENİ DE TÜRK VATANDAŞI YAPIN

Filistin Büyükelçisi Maarouf da, Başkan Ak’a Filistin halkına ve Filistin davasına verdiği sürekli destekten ötürü teşekkür etti. Bu yıl Filistin Kültür Haftası’nın beşincisini gerçekleştirdiklerini ve bu organizasyona Keçiören Belediyesi’nin de destek verdiğini kaydeden Büyükelçi, Başkan Ak’tan ilginç bir istekte bulundu. Maarouf,’un, “Ben kendimi bir Keçiörenli olarak hissediyorum. Değerli Başkanım Mustafa Ak’tan bana Türk vatandaşlığı vermesini istiyorum. Sizden biri olmaktan onur ve şeref duyarım. Sizler bizim davamızı her zaman savundunuz” şeklindeki sözleri izleyicilerden alkış aldı. Esir düşen Filistinli aileler için Başbakanlık ve Diyanet İşleri Başkanlığı ile ortak bir yardım kampanyası başlattıklarını açıklayan Büyükelçi, “Amacımız esir düşen insanlarımızın ailelerine destek olmak. 4 bin 700 Filistinli kardeşimiz İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunuyor. Çoğu 30 yıldır hapiste. Sizler ve bizler onların geride bıraktıkları ailelerine sorumluluğumuzu yerine getirmeliyiz” mesajını verdi. Filistin Büyükelçisi, Başkan Ak’ın bir sonraki dönemini kutlamayı da ihmal etmedi.

SENEGAL’İN ORTAĞI KEÇİÖREN

Senegal Büyükelçisi Mbacke ise, Keçiören Belediyesi’nin dünyaca tanınan Ramazan etkinlikleri Senegal Cumhurbaşkanı adına açmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Etkinliklere Senegal’i davet ederek verdiği önemi gösteren Başkan Ak’a şükranlarını sunan Mbacke, “Senegal 2010 yılından beri bu etkinliğe katılıyor. İlkine Kültür Bakanımız, 2011 yılındakine Aileden Sorumlu Devlet Bakanımız katıldı. Bu vesile ile Keçiören ve Bambei kardeş şehir oldu. Bu yıl Senegal’deki belediye seçimleri nedeniyle üst düzey makam katılımı olmadı. Bunun için üzgünüz. Keçiören Belediyesi Senegal için bir ortak haline geldi. Kültürel bir etkinlik olan Uluslararası Ramazan Etkinlikleri aynı zamanda ilişkilerimizi de güçlendiriyor. Bu organizasyon ortak dinimizin bize emrettiği İslam dayanışmasına vücut veren en önemli organizasyondur” diye konuştu.

ÖMER KARAOĞLU KONSERİ

Gecede konser veren Ömer Karaoğlu, söylediği birbirinden güzel eserlerle Keçiörenleri mest etti. Konserin ardından Başkan Ak Karaoğlu’na işlemeli porselen tabak, iki ülkenin büyükelçisine ise vazo hediye etti. Senegal Büyükelçisi Başkan Ak’a ülkesinin ulusal kıyafetlerini gösteren bir tablo, Filistin Büyükelçisi de Kudüs’ten getirdiği işlemeli porselen tabağı takdim etti. Gecenin sonunda etkinlik alanında bulunan Filistin Kültür Evi ile Senegal Kültür Evi’nin açılışı yapıldı.

30.07.2013