16 Şubat 2022

Türkiye’de görev süresi dolan Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a veda ziyareti gerçekleştirdi.

Başkan Altınok Kazakistan ve Türkiye dostluğuna sunduğu katkılardan dolayı Saparbekuly’e teşekkür ederek, “Abzal Bey’in büyükelçilik görev süresince Türk dünyasına, Kazakistan ve Türkiye’nin kardeşlik ve dostluğuna büyük hizmetleri oldu. Turan dünyamıza büyük hizmetleri oldu. Kendisine çok teşekkür ediyorum. İnşallah unutmayacağız, kardeşliğimiz ebet müddet var olacak. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum.” dedi.

Kazakistan’ın Türk dünyasının önemli ülkelerinden biri konumunda olduğuna da dikkati çeken Altınok görüşme sırasında şu değerlendirmeyi yaptı:

“1990’lı yıllar dünyanın yeniden şekillendiği yıllardı. Varşova Paktı’nın çöküşü ile bağımsızlığını kazanan Orta Asya`dan, Balkanlar`dan, Batı Avrupa`dan birçok devlet olmuştur. Aynı zamanda Varşova Paktı`nın dağılması ile birlikte 5 Türk cumhuriyetimiz de bağımsızlığını ilan etti. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de kardeşliğin gereği olarak bu devletlerimizin bağımsızlığını tanıdı. 5 ülkemizden biri olan Kazakistan’daki nüfusa baktığımız zaman ise dezavantajlı bir yapıya sahip olduğunu görüyoruz. Nüfusunun yüzde 50’si Kazak, yüzde 50’si de başka milletlere mensup insanlardan oluşmaktadır. Tüm bu farklılıklara rağmen Kazakistan ekonomik, siyasi ve jeopolitik bakımdan önemli bir ülke olmuştur.”

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly de Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un Türk dünyasına gösterdiği hassasiyet ve Türk kültürünün yaşatılması için ortaya koyduğu eserlerden büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirerek teşekkürlerini bildirdi.