ENGELSİZ KEÇİÖREN DAYANIŞMASI SÜRÜYOR

Keçiören Belediyesi, Aralık ayı süresince engellilerle ilgili gerçekleştireceği etkinliklere başladı.

Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir dizi etkinlik düzenleyen Keçiören Belediyesi, ilçe genelindeki engelli vatandaşları ve ailelerini Halil İbrahim Sofrası’nda bir araya getirdi.

Programda konuşan Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Celal Semiz, Keçiören Belediyesi’nin engellilerle ilgi yaptığı faaliyetlerden bahsetti. “Engelli kardeşlerimizle ilgili günlük hayatı kolaylaştırıcı adımların atıldığı, sorunların çözüldüğü bir zamandayız” dedi.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler ise yaptığı konuşmada engelli vatandaşlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken Keçiören Belediyesi’ne de teşekkür etti.

Özürlü ailelerine plaket ve hediyelerin verildiği program “En Yakın Arkadaşım Engelli” adlı öykü ve kompozisyon yarışması ödül töreni ile devam etti.

Engellilerin hayatını kolaylaştırıcı ve ulaşılabilirliği temin etmeye dayalı düzenlemeler yaptıkları için Keçiören Belediyesi tarafından “Engelli Dostu” seçilen kurum ve kuruluşlara da plaketlerin verildiği program, engelli vatandaşlar ve aileleri için düzenlenen eğlence ile sona erdi.

En Yakın Arkadaşım Engelli konulu öykü ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserler ve sahipleri şu şekilde açıklandı:

İlköğretim düzeyinde gerçekleştirilen kompozisyon yarışmasında;
1. “En Yakın Arkadaşım Engelli” adlı eseriyle Begüm Kılıç ( Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu )
2. “Engelleri Aşan da Var” adlı eseriyle Damra Emire Eliaçık ( Mustafa Necati İlköğretim Okulu
3. “Arkadaşlık Engel Tanımaz” adlı eseriyle Seher Adıgüzel ( Talip Yener İlköğretim Okulu )

“Gönül Gözüyle Görmek” adlı eseriyle Melisa Özgür ve “Arkadaşlık Engel Tanımaz” adlı eseriyle de Elif Sena Akkuş mansiyon ödülü aldı.

Lise düzeyinde gerçekleştirilen öykü yarışmasında;
1. “Engelli Kalpler” adlı eseriyle Melih Barlas ( Rauf Denktaş Lisesi )
2. “Bir Engelli Ağzından Hayat” adlı eseriyle Elif Temiz ( İncirli Lisesi )
3. “En Yakın Arkadaşım Engelli” adlı eseriyle Fatma İyikan ( Kalaba Kız Teknik ve Meslek Lisesi )

“”Yeter ki İste” adlı eseriyle Seray İçöz, “Dostluğun Gücü” adlı eseriyle de Orkun Sarp mansiyon ödülü aldı.

Engellilerle ilgili duyarlı faaliyetlerinden dolayı; Şinasi İlköğretim Okulu, Çizmeci İlköğretim Okulu, Faik Erbağ İlköğretim Okulu, Hacı Mustafa Tarman İlköğretim Okulu ve Ufuktepe İlköğretim Okulu  “Engelli Dostu Okul” seçildi.

Keçiören Sanatoryum Hastanesi “Engelli Dostu Hastane” ve Keçiören Güzellik Salonu “Engelli Dostu Esnaf” olarak belirlendi.

Makro Market ve Çağdaş Market de engellilere yönelik duyarlı uygulamaları nedeniyle taltif edildiler.

02.12.2011