ENGELLİ GENÇLERE KEÇİÖREN BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK

“Engelli dostu” Keçiören Belediyesi, engelli gençlerin okuldan sonra iş hayatına geçiş sürecinde yaşadığı zorluklardan hareketle yeni bir proje başlattı. AB Leonardo da Vinci Programı çerçevesindeki proje ile, engelli gençleri doğru yönlendirecek ve motive edecek danışma hizmetlerinin hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Keçiören Belediyesi’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen “Genç Engellilerin Yeteneklerini Geliştirme Projesi(DESYODIP)” adlı uluslararası projenin tarafları Keçiören TOGEM Binası toplantı salonunda biraraya geldi. AB Leonardo da Vinci programı çerçevesindeki yenilik transferi proje için Avusturya, Fransa ve Slovenya'dan gelen heyetler de toplantıya katıldı. Ana konusu “Okuldan İşe Geçiş” olan Avusturya kaynaklı projenin Türkiye koordinatörlüğünü Keçiören Belediyesi üstlendi. Toplantıda, Dost Eğitim Kurumu’nun da destek verdiği proje kapsamında yürütülecek faaliyetler bir sinevizyon gösterisi ile tanıtıldı.

ÇALIŞMAK ENGELLİ BİREYLERİN DE HAKKI

Çalışmanın engelli bireylerin en doğal hakkı ve sosyal devlet anlayışının en önemli ilkelerinden biri olduğunu ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle kurdukları “Engelli İstihdamına Destek Birimi” ile engelli vatandaşlara çalışma hakkı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Keçiören Belediyesi olarak engelli bireyleri eğitmek, meslek sahibi etmek ve daha rahat iş bulmalarını sağlayacak imkânları hazırlamak için çaba gösterdiklerini kaydeden Başkan Ak şu mesajları verdi: “Yaptığımız araştırmalar sonucunda Avusturya'da CARITAS adlı bir vakfın “Okuldan İşe Geçiş” adlı bir projeyi yaptıklarını ve başarıyla bitirdiklerini gördük. Projelerini bir yenilik transferi olarak Türkiye'de geliştirmek ve uygulamak üzere kendilerinden bize transfer etmelerini rica ettik. Buradan büyük bir minnettarlıkla belirtmek isterim; Türkiye'de uygulanmasını ve geliştirmesini kabul ettiler ve projemize katılma nezaketini gösterdiler. CARITAS adlı kuruluşun yapmış olduğu bu projeyi daha da geliştirerek önemle eğitim materyalleri elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Projemize katkı sağlayan tüm ortaklarımıza katkılarından dolayı teşekkürlerimi sunmayı bir borç biliyorum.”

31.01.2014