ENGELLİLER MERKEZİ'NDEN İSTİHDAM SEMİNERİ

İşsizliğin en önemli sorunlardan biri olduğu ülkemizde Keçiören Belediyesi Engelli Danışma Merkezi, iş arama konularında engelli işsizler için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türkiye İş Kurumu uzmanlarının katıldığı toplantıda engellilere iş arama teknikleri ve iş başvurusu yapılırken dikkat edilmesi gereken konularda aydınlatıcı bilgiler verildi.

Engelli bir bireyin engelli olarak işe başlayabilmesi için öncelikle % 40 ve üzeri engelli raporuna sahip olması gerektiğini belirten uzmanlar, bu şekilde raporu olanların İş-Kur’a müracaat etmeleri gerektiğini dile getirdiler. Yasa gereği 50 ve üzeri personel çalıştıran kamu kurumlarının %4, özel kurumların ise %3 oranında engelli personel çalıştırmaları gerektiğini hatırlatan uzmanlar, ancak zaman zaman işverenlerin ön yargılı davrandığına ve oyalama taktiği içerisinde kanunun boşluklarından yararlanma yoluna gittiklerine dikkati çektiler. Uzmanlar, engellilerle ilgili istihdamı artırmaya yönelik kurslar düzenlendiğini de belirterek, ücretsiz olarak verilen bu kursların, işsizliğin en önemli sebeplerinden biri olan mesleksizliğin giderilmesine yardımcı olduğunu vurguladılar.

İş başvurularında dikkat edilmesi gereken konulara da değinen İş Kur uzmanları, yaratıcı olma, dürüstlük ve sadak, işe özen gösterme, insanları yönlendirebilme, iletişim ve ekip çalışmasına uygun olma gibi vasıfların işverenler tarafından işçilerde aranan özellikler olduğunu aktardılar.

Gazete ve dergi ilanları, meslek odaları ve dernekler, öğretmenler ve eğiticiler, çevredeki tanıdıklar, İş Kur ve özel istihdam büroları gibi çeşitli yollarla iş aranabileceğini kaydeden İş Kur uzmanları, iş başvurusu yapılırken uyulması gerekenler, öz geçmiş hazırlama ve iş görüşmesine giderken dikkat edilmesi gereken konularda da engellilere ve engelli ailelerine bilgiler verdiler.

00.00.0000