DUTLU KONAK YENİ SERGİSİNE HAZIRLANIYOR

Keçiören Belediyesi tarafından restore ettirilen  ve ismini bahçesindeki asırlık dut ağacından alan tarihi Dutlu Konak iki yıldır sanatsal faaliyetlere ev sahipliği yapıyor.

1977 yılında tescil ettirilen 3 katlı ahşap bina, prestij çalışmalarında usta hocaları buluşturuyor. Atölye çalışmaları yapılan Konakta alanında uzman hocalar tezhip, hat, minyatür, çini, ebru, ahşap oymacılık, alüminyum rölyef, mozaik gibi sanat dallarında eşsiz eserler ortaya çıkarıyorlar. Yurt içi ve yurt dışından da ziyaretçilerin geldiği konakta toplam 9 branşta eserler veriliyor.

Her dönem belirlenen farklı bir proje konusu kapsamında sanatçıların çıkarmış oldukları sıra dışı eserler, yine aynı yıl içerisinde düzenlenen KEÇMEK'in yıl sonu sergisinde halkın ve sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Geçen yıl "Selçuklu" teması eserleriyle büyük  beğeni toplayan sanatçılar bu sene itibarıyla da "Saray Hazineleri" konulu eserlerle sanatseverlerinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da ziyaret ettiği konakta çalışmalar son hızla devam ediyor.

Keçiören Belediyesinin bir yıllık bir restorasyon süreci sonrasında hizmete açtığı ve  workshop olarak kullanılan konakla ilgili Başkan Ak; "Sanata verdiğimiz değeri her fırsatta gösteriyor ve sanat çalışmaları için mekan tahsisimizi sürdürüyoruz. Aslına uygun bir şekilde restore ettirdiğimiz toplamda 8 oda ve bir toplantı salonunun bulunduğu Konağımız görsel bir şölen izlemek isteyenleri bekliyor." dedi.

12.03.2016