DAHA GÜZEL BİR KEÇİÖREN İÇİN YARIŞTILAR

Daha yeşil bir şehir oluşturmak amacıyla farklı çalışmalar yürüten Keçiören Belediyesi’nın düzenlemiş olduğu “En Güzel Bahçe – Balkon – Pencere” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Keçiören’de yaşayan vatandaşların 23 Haziran - 11 Temmuz 2011 tarihleri arasında yaptığı müracaatları değerlendiren jüri üyeleri, Keçiören’in en güzel bahçe, balkon ve penceresini belirledi.

Atatürk Botanik Bahçesinde gerçekleştirilen ödül töreninde Keçiören’in en güzel bahçesini oluşturan Mehmet Mercimek’e bir adet kamelya, en güzel balkonuna sahip olan Kezban Özlü’ye bir tam altın ve Keçiören’in en güzel penceresinden şehre bakan Sevinç Fidan’a da bir tam altın takdim edildi.

En güzel bahçe kategorisinde ikinci olan bahçe sahibine bir aile salıncağı, üçüncü olan bahçe sahibine de bir bank verildi. Bu kategoride ödülleri sahiplerine takdim eden Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, yarışmaya katılan tüm Keçiörenlileri ayrı ayrı tebrik ettiğini söylerken “Bu yarışmanın, şehrin güzelliğine katkıda bulunanları ödüllendirmek için yapıldığını unutmamak gerekir.” dedi. Konuşmasında şehir estetiğinin önemini vurgulayan Yıldız: “Herkesin yaşadığı şehir için yapabileceği bir şeyler mutlaka vardır” dedi.

Önceden belirlenmiş programları nedeniyle şehir dışında bulunan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise ödül törenine gönderdiği mesajda: “Şehrimizi daha da güzelleştirmek ve yaşanılabilir kılmak için düzenlediğimiz bu yarışmaya iştirak eden tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren katılımcıları da ayrıca tebrik ediyorum.” dedi. Bu yarışmanın pencere balkon ve bahçelerin güzelleştirilmesini teşvik etmek amacını taşıdığını söyleyen AK: “Çiçeklerle süslenen pencereler, bakımlı bahçeler ve renkli balkonlar şehrimizin güzelliğine katkı sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda çevre bilincinin ve değerinin kavranılmasına da yardımcı olacaktır.” dedi.

Törende, yarışmaya iştiraklerinden ve şehrin güzelliğine yaptıkları katkılardan dolayı bütün katılımcılara teşekkür belgesi verilirken dereceye girenler de şu şekilde açıklandı:

En Güzel Bahçe Kategorisi

1.’lik Ödülü: Mehmet Mercimek