CEMAL BAŞ

PARTİSİ VE UNVANI: AK Parti / Belediye Meclis Üyesi

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Ankara/ 1986

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Master / Yönetici

ÖZGEÇMİŞİ: 1986 yılında Ankara doğdu. İlköğretimi Yalçın Eskiyapan İlköğretim Okulu’nda, ortaöğretimi Ceceli ve Türk Yurdu Okullarında, lise eğitimini ise Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı.

Avustralya‘da bulunan La Trobe Üniversitesi‘nde Finansal Yönetim Bölümünden mezun oldu. UNSW Üniversitesi’nde ve Asya Pasifik Menkul Kıymetler Araştırma Merkezi’nde Finansal Araştırmacı olarak çalıştı. 2008 küresel finansal krizi sonrasında Avustralya Maliye Bakanlığı için “İslami Finans Araçları ve Menkul Kıymetler Analizi” raporunu hazırladı.

2010 yılında Türkiye‘ye döndü ve Sakarya Üniversitesi‘nde Mahalli İdareler üzerine yüksek lisans yaptı. Ankara Üniversitesi’nde “Geleceğin Kentlerinde Mekânsal Ekonomi” üzerine doktora çalışmalarını devam ettirmektedir.

Türkiye Belediyeler Birliğinde 2011 yılında çalışmaya başladı. 2014 yılında Avrupa Konseyi Türkiye sekreteri olarak atandı. Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Finans Uzmanları Komitesi Koordinatörlüğüne getirildi. 2017 yılında Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı‘nın Mali Komite üyeliğine seçildi.  2018 yılında dünyanın en kapsamlı yerel yönetim raporu olan UCLG-GOLD raporunun 5. serisinde Orta Doğu ve Batı Asya bölümünün başyazarlığını üstlendi.

2019 yılı mahalli idareler seçiminde, Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçildi. Aynı zamanda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Ulusal Heyet Başkan Yardımcısı, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Siyasi Komite Üyesi ve Dünya Belediyeler Birliği Yerel Finanstan Sorumlu Meclis Üyesi, Avrupa Genç Yerel Politikacılar Komisyonu sözcülüğü ve Avrupa Bölgeler Komitesi Türkiye Çalışma Grubu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Yerel diplomasi, kent ekonomisi ve kentleşme politikaları başta olmak üzere yerel yönetimler alanında 20‘den fazla yazılı eseri bulunmaktadır.