17 Nisan 2023

Keçiören Belediyesi tarafından ihalesi yeniden yapılarak yapımına devam edilen Cumhuriyet Kulesi’nin son iki katının imalatına başlandı. Son iki kat içinde yer alan VIP katının ilk betonu bir metreküplük kova ve kule vinç vasıtasıyla atılırken, kompozit çelik konstrüksiyonların kule vinç ile taşınma çalışmaları ise devam ediyor.

Öte tandan kulenin dış cephe imalatı için iş sağlığı ve güvenliğini önceleyen, ana yapıya sabitlenmiş yüksek güvenlikli çelik iskeleler kuruldu.

Cumhuriyet Kulesi’ni Başkent’in sembol projesi olarak nitelendiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Başkent’in yeni gerdanlığı Cumhuriyet Kulesi olacak. Aynı zamanda Ankara’mızın yeni simgesi olarak uluslararası alanda adından söz ettirecek. Uluslararası vizyon projemizi tarihe attığımız bir imza olarak hizmete sunarak kentimizin marka değerini artıracağız.” dedi.