ÇODAM AFGAN AİLELERLE DAYANIŞMA İÇİNDE

Sosyal sorumluluk projeleri ile toplumsal farkındalık oluşturmaya çalışan Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi(ÇODAM), Yeşilöz Mahallesi’nde yaşayan Afgan ailelere gıda ve kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

ÇODAM ekibi, Kızılay gönüllüsü Nedim Çalapkulu ile birlikte Kurban Bayramı öncesi Afgan göçmen ailelerini ziyaret ederek hatırlarını sordu. Çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak eğlenceli dakikalar geçiren ekip, sohbet sırasında çocukların mahallelerine yakın olan Nebahat Taşkın İlkokulu’na gittiklerini, ancak oturma izni olmadığı için eğitim göremeyen çocukların sayısının da oldukça fazla olduğunu öğrendi. Anneler çocuklarının okuma-yazma konusunda istekli olduklarını dile getirirlerken, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’tan destek beklediklerini ilettiler. Bunun üzerine ailelere 3 Ekim Cumartesi günü yapılan ikinci ziyarette Başkan Ak’ın desteğiyle gıda ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunuldu.

Kendi vatanlarından uzakta yaşamak zorunda kaldıkları Türkiye’de bu şekilde sahiplenilmek ve düşünülmekten duydukları mutluluğu ifade eden Afgan aileler ise “Bizlere verdiğiniz desteği hiçbir zaman unutmayacağız” diyerek Başkan Ak’a teşekkür mesajı gönderdiler.

Acıların ve kaygıların paylaşıldıkça azalacağı, güçlüklerin yardımlaşma ve dayanışma ile aşılacağı, toplumun birliktelikle büyüyeceği inancıyla hareket ettiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Elimizden geldiği kadar fakirimize, ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya gayret gösteriyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak kimsesizlerin kimsesi olmaya, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeye özen gösteriyoruz. Bu bir imtihan, ama ihtiyaç sahipleri kadar mal sahiplerinin de imtihanı. Herkes üzerine düşeni yapıp yardım etmeli. Dinimizin gereği de budur” dedi.

06.10.2015