ÇODAM’DAN HARİKA YIL SONU KONSERİ

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 3’üncü Geleneksel ÇODAM Sahnede Yıl Sonu Konseri’nde sahne alan öğrenciler keman, piyano ve gitar enstrümanlarındaki hünerlerini sergilediler. Konserde Suriyeli çocukların sunduğu flüt dinletisi de kulakların pasını sildi.

Keçiören Belediyesi Çocuk Danışma Merkezi(ÇODAM) ile Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği’nin(ÜZYEÇDE) iş birliğiyle düzenlenen müzik atölyeleri yıl sonu konserini izlemeye gelenler arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da yer aldı.

ÇODAM müzik atölyelerinde eğitim gören toplam 55 öğrencinin sahne aldığı konserde keman, piyano ve gitar grubu eserler çalındı. Savaş ortamından kaçarak ülkemize gelen Suriyeli çocuklar da flüt dinletisi sunarken, Arapça bir marş ve Türkçe ilahi söyleyerek de izleyicilerden büyük alkış aldılar. Meys Sehudeh adlı Suriyeli çocuk kendi yazdığı “Ben Suriyeli küçük bir çocuğum” adlı şiiri okurken de birçok izleyici gözyaşlarını tutamadı.

Konserin sonunda tüm öğrencilere katılım belgesi, eğitmenlerine de teşekkür belgesi veren Belediye Başkanı  Mustafa Ak, “Çocuklarımızın yıl sonu konserini gururla ve keyifle izledik. Başta çocuklarımız olmak üzere programa emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Savaştan ve zulümden kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli çocuklarımız da bize çok güzel bir ilahi ve flüt dinletisi sundular. Onlara da teşekkür ediyorum” diye konuştu. Program toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

16.06.2015