ÇEVRE ÇİÇEKLERİ İLE KEÇİÖREN PIRIL PIRIL

Türkiye’nin çocuklardan oluşan en büyük çevre hareketi “Çevre Çiçekleri”, 4.Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü kutlamalarına katılarak mıntıka temizliği yaptı. Çocuklarla birlikte temizlik yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Biz çevreciliği Gezi Parkı eyleminden öğrenmiyoruz. Çevrecilik adına yakıp, yıkmıyoruz. Ağaçları yeşilleri yok etmiyoruz. Bizler ülkemizde çevreciliği hayat tarzı olarak benimsedik” dedi.

Çevre Eylem Günü’ne 1000 Çevre Müfettişi öğrencinin yanısıra, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Bülent Yağmur ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Yurtoğlu da katıldı.

“Başbakan için en büyük çevre yürüyüşü başlıyor” anonsuyla Botanik Park’tan yürüyüşe geçen Çevre Çiçekleri ve protokol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın evine kadar yürüdü. Evin önünde Başbakan Erdoğan’a el sallayan Çevre Çiçekleri ve protokol heyetine, Başbakan da aynı selamla karşılık verdi.

ÇEVRE ÇİÇEKLERİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Yürüyüşün ardından Başkan Ak ve Çevre Çiçekleri hep birlikte mıntıka temizliği yaptılar. Temizlik sırasında çevreye atılmış çöpleri ellerindeki poşetlere doldurarak topladılar. Programda konuşan AK Parti Ankara Milletvekili Selamoğlu, öğrencilere “Geleceğin sizin olduğunu bilerek Keçiören’i Ankara’yı temiz tutacaksınız. ‘Bizler yakmayacağız, yıkmayacağız’ diyerek büyüklerinize örnek olacaksınız. Sizler ve büyük yürekleriniz sayesinde Keçiören pırıl pırıl” diye seslendi. Selamoğlu, çocukların “Türkiye bizim, gelecek bizim” sloganına da eşlik etti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Balta ise, hükümetin 2002 yılından bugüne çevreye çok fazla yatırım yaptığına dikkat çekerek “Son 10 yılda 2 milyar 800 bin ağaç diktik. Paranız olabilir, zengin olabilirsiniz; fakat temiz bir çevreye sahip değilseniz sağlıklı yaşayamazsınız. Kirlenmiş suları arıtarak çevreye bıraktık. Bakanlığımız havayı suyu toprağı korumak için eğitimler verdi” dedi. 2023 yılında marka şehirler oluşturacaklarını söyleyen Bakan Yardımcısı, “Bunun için size ihtiyacımız var. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın sizlere selamları var. Çevremizi, insanları, arkadaşlarınızı, vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı sevin. Geleceğimizin teminatı olan siz çocuklara ve Çevre Çiçekleri Hareketi’ni oluşturan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

KEÇİÖREN ÇİÇEK BAHÇESİNE DÖNÜŞTÜ

Temiz Keçiören Çevre Eylem Günü etkinliği ile çevreye duyarlılıklarını bir kez daha gösterdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Ak da, “Etkinliğimizin bu yıl dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Çocuklar, bu sizlerin başarısı ve katılımı ile oluyor. Çevre Çiçekleri Hareketi’ni 2009 yılında başlattık. Sloganımız ‘Evimiz Keçiören’di. Yani evimize baktığımız gibi çevremizi de temiz tutmayı amaçlıyorduk. Geleceğimizi ve ülkemizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın eğitim çağında bu bilinci yakalamalarını hedefliyorduk. Bu sayede bilinçli bir gençlik oluşuyor. Çevre Çiçekleri Hareketi ile Keçiören bir çiçek bahçesine dönüştü” dedi.

ÇEVRECİLİĞİ GEZİ PARKI EYLEMİNDEN ÖĞRENMEDİK

4 yıl sonunda Çevre Müfettişi olan öğrenci sayısının 50 bine ulaştığını hatırlatan Başkan Ak, “Çevre Bakanımız da bu hareketi bütün Türkiye’ye yaymak için bir proje yürütüyor. Bizim çevre bilincimiz sözde değil, özdedir. Bizim inancımız, örfümüz, geleneğimiz bize bunu emreder. Yaşadığı çevreyi evi gibi gören bir nesil istiyoruz” diye konuştu. Başkan Ak, çevreciliği Gezi Parkı eyleminden öğrenmediklerinin altını çizerek şu mesajları verdi: “Çevrecilik adına yakıp, yıkmıyoruz. Ağaçları, yeşilleri yok etmiyoruz. Bizler ülkemizde çevreciliği hayat tarzı olarak benimsedik. Keçiören Belediyesi olarak 2 milyon metrekarenin üzerindeki alanı aktif yeşil alan olarak düzenledik. Parklar yaptık, içerisinde yeşil bir alan oluşturduk. Güzel balkon, bahçe, pencere yarışması düzenleyerek Keçiören’in daha güzel olmasını sağladık. Türkiye’nin en büyük çevre çiçekleri hareketine verdiği destekten ötürü Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Çevre Bakanımıza ve hepinize teşekkür ediyorum.”

Kaymakam Nusret Dirim ise, Keçiören’in yeşil kalması için herkesin çevreci olması gerektiğini kaydederek “Yeşilliği sadece televizyonlarda ve kitaplarda görmek istemiyorsak, çevreye önem vermeliyiz” dedi.

ÇOCUKLARDAN 2023 YILINA MEKTUP

Konuşmaların ardından Çevre Çiçekleri, Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023’te yetkililerden çevre ve ülke ile ilgili beklentilerini içeren mektupları kumbaraya attılar. Bu mektupların 2023 yılına kadar açılmayacağını belirten Başkan Ak, “2023’te sizin mektuplarınızı açacağız ve okuyacağız. Bizim 2023 gibi hedeflerimiz var. Okuduğumuz mektuplarda sizlerin duygu ve düşüncelerine ne kadar yaklaştığımızı o zaman göreceğiz” diye konuştu.

Başkan Ak daha sonra programa katılan Bakan Yardımcısı Balta’ya Çevre Çiçekleri’nin hatırası olarak bir plaket takdim etti, ardından Çevre Çiçekleri Yarışması’nda dereceye giren çocuklara da fotoğraf makinası, bisiklet ve tablet bilgisayar ödülünü verdi. Çevre Çiçekleri için sürpriz bir hediye de hazırlayan Başkan Ak, Keçiören Belediyesi tarafından verilen beyaz tişörtleri giyen çocuklar arasında “Çevre Çiçekleri” logosu üzerinde sarı çizgi çıkanlara bisiklet armağan etti. Sürpriz hediye ile mutlu olan çocuklar “En büyük başkan, bizim başkan” diye tempo tuttular. Türk Hava Kurumu’nun planör gösterisi yaptığı programda bütün çocuklara top dağıtıldı. Çevre Çiçekleri programın ardından kendileri için kurulan çocuk oyun alanına geçerek eğlendiler.

11.06.2013