BİROL KARA

PARTİSİ VE UNVANI: AK Parti / Belediye Meclis Üyesi

DOĞUM YERİ VE TARİHİ: Ankara /1975

ÖĞRENİMİ VE MESLEĞİ: Lise / Serbest Meslek

ÖZGEÇMİŞİ: 1975 yılında Ankara’da doğdu. İlkokulu Nuh Eskiyapan İlköğretim Okulu‘nda, ortaokulu Kalaba Ortaokulu’nda, liseyi Bahçelievler Deneme Lisesi‘nde tamamladı. 1989 yılında aile şirketleri olan Şanlı Gıda firmasını kurup ticaret hayatına başladı. Başlangıçta toptan ve perakende olarak faaliyet gösteren firma, daha sonra Batıkent İnönü Mahallesinde bulunan plazada 2500 metre kare kapalı alanda soğuk hava deposuna sahip sakatat ve et üretmeye başladı. Bunun yanında Şanlı Grup bünyesinde Ankara’nın birçok ilçesinde projeler inşa etti.

2014 yılında Keçiören Belediyesi meclis üyeliğine adaylığını koydu. Keçiören Piyangotepe ve Ufuktepe’de seçim ofisleri açtı. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliğine seçildi. Evli ve 4 çocuk babasıdır.