BOZKIRIN TEZENESİ İÇİN KEÇİÖREN’DE MUHTEŞEM KONSER

Türk Halk Müziği’nin usta ismi Neşet Ertaş, ölümünün ikinci yıldönümünde Keçiören’de kendi adını taşıyan Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen muhteşem bir konserle anıldı.

Neşet Ertaş’ı Anma Konseri’ne Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak’ın yanısıra, Keçiören AK Parti İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Kırşehirliler Federasyonu Başkanı Hilmi Gökçınar, Kırşehirliler Derneği Genel Başkanı Lokman Yıldırım ve Kırşehirliler Vakfı Başkanı Bekir Onan da katıldı. Sanat ve Gösteri Merkezi’nin salonu Neşet Ertaş hayranı Keçiörenliler ile tamamen dolarken, konser programı TRT Müzik kanalı tarafından canlı yayınlandı.

Konserde Şef Zafer Gündoğdu yönetimindeki sanatçılar Bedia Akartürk, Ümit Tokcan, Aysun Gültekin, Tuğba Er, Hulusi Gökmeşe ile çocuk sanatçı Ali Şahin sevilen Neşet Ertaş türkülerini seslendirdiler. Özellikle Ali Şahin güzel yorumuyla seyircilerden büyük alkış alırken, Kaman Davul Zurna Ekibi de yaptığı hareketli gösteri ile izleyicilere eğlenceli dakikalar yaşattı.

NEŞET ERTAŞ’IN İSMİ ÖLÜMSÜZLEŞTİ

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’ni bir yıl önce yine TRT Müzik kanalından canlı yayınlanan bir konser ile hizmete açtıklarını hatırlatan Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Bugün söz sazın üstatlarının olacak. Neşet Ertaş’tan esintiler dinleyeceğiz. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun” dedi.

Merkezin temel atma töreninden iki gün sonra Büyük Üstad’ın vefat haberini aldıklarına dikkat çeken Hilmi Gökçınar ise, “Başkanımız Neşet Ertaş ismini Keçiören’de ölümsüzleştirmek için Büyük Üstadın ismini tesise verdi. Neşet Ertaş bozkırın tezenesiydi, ustaydı, garibanın yanındaydı. Ruhu şad olsun” diye konuştu. Bu ülkenin değerlerine yaşarken sahip çıkabilmek gerektiğini vurgulayan Lokman Yıldırım da, “Bundan sonra inşallah değerlerimize yaşarken sahip çıkarız” dedi. Böyle güzel bir tesisi Neşet Ertaş’ın ismiyle Ankara’ya kazandıran Başkan Ak’a teşekkür eden Bekir Onan ise, “İşini yapan, işini seven insanları aziz milletimiz her zaman takdir etmiştir. Neşet Ertaş’ın yaptıklarıyla gurur duyuyoruz, mekanı cennet olsun” mesajını verdi.

Programın sonunda Başkan Ak konsere katılan bütün sanatçılara çiçek vererek teşekkür etti. Yeşil Kırşehir Spor Kulübü Başkanı Yalçın Doğan da Başkan Ak’a üzerinde isminin yazılı olduğu kulüp forması ve atkısını hediye etti. Başkan Ak, daha sonra sanatçılarla birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

27.09.2014