• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

MÜDÜRLÜK FAALİYETLERİMİZ

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ

Dosya Sunucusu

Belediyemiz birimlerinin, bilgisayar ortamında ki evrak, doküman, resim, video vb. materyallerini; flash bellek, cd, harici disk gibi zor ve virüs tehlikesi içeren yöntemlerle bir yerden başka bir yere taşıması yerine, kurulumunu yaptığımız Dosya Sunucusu aracılığıyla doğrudan Ağ üzerinden kullanılabilir hale getirmiş bulunmaktayız.

Crt Monitörlerin Led Monitörlerle Yenilenmesi

Belediyemiz birimlerinde kullanılan tüplü CRT monitörler, daha az elektrik tüketiminin yanısıra,  daha az radyasyon yayan yeni nesil Led monitörler ile değiştirilmiştir.  Personellerimize daha sağlıklı koşullarda çalışma imkânı sağlanırken, yüksek oranda enerji verimliliğine ulaşmıştır.

Ağ Yazıcı Projesi

Alımını yaptığımız Ağ yazıcılarını (Ağ üzerinden çalışıp, her makinaya kolayca kurulabilen bağlantı teknolojisine sahip lazer yazıcılar) ortak kullanıma açıp birden fazla bilgisayarın ortak yararlanabileceği bir konuma getirip, kurumumuza milyarlarca liralık katma değer kazandırdık.

Kurumiçi Kablosuz Ağ Yönetimi

Belediyemiz hizmet binası içerisinde vatandaşlarımız, personelimiz ve ziyaretçilerimizin kullanımına sunmak üzere planlamasını yaptığımız bina içi Motorola kablosuz internet projesini hayata geçirerek, 7/24 kablosuz internet kullanımını sağlamaktayız.

Güvenlik Duvarı ve E-mail Güvenliğinin Yenilenmesi

Güvenlik Duvarları (firewall) bilgisayarlar ağlarının dış ve iç saldırılara karşı korunmaları için vazgeçilmez çözümlerdir.  Yeni aldığımız ürünler ile güvenlik altyapımızı yeniden dizayn ederek hem içerik filtreleme hem de güvenlik açıklarını ortadan kaldırma işlemleri rahatlıkla gerçekleştirebilmekteyiz.

El Terminali ile Tahsilat

Pazar yerleri, dükkânlar vb. yerlerde, işgaliye paraları olmak üzere bir çok ceza ve diğer ödemeler, görevli personelimiz tarafından yerinde tahsil edilirken, makbuzları da çıktı alınıp vatandaşlarımıza verilmektedir.

VPN (Virtual Private Network) Sanal Özel Ağ Uygulaması

VPN (Virtual Private Network) Sanal Özel Ağ ağlara güvenli bir şekilde uzaktan erişimde kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji ile hizmet binamız dışında bulunan bütün lokasyonlar (KEÇMEK-KEDEM-KADEM, Ovacık Hizmet birimleri, Güçsüzler Yurdu, Tapu, Bağlum hizmet binası ve spor tesisleri v.b.) hizmet binamızda bulunan herhangi bir bilgisayar kullanıcısı gibi işlem yapabilmektedirler.

Mobil Vezne

Belediye Hizmetlerini vatandaşlarımızın ayağına götürmek amacıyla tasarımı yaptığımız Gezici Vezne ile (Mobil Vezne) yer ve mekan kısıtlaması olmaksızın vergi, tahsilatı ve E-belediye hizmetlerini ilgili personellerimizin verebilmesini sağladık.

Kioks Uygulamaları

İnternetten yapılan E-belediye hizmetlerimizin tamamını, Kent Bilgi Sistemini, Belediyemiz ve İlçemizle ilgili güncel bilgileri bulabilecekleri yeni nesil Kiokslardan ilk etapta 4 tanesini ilgili yerlere konumlandırarak, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

Keçiören Bölgesi Fiber Altyapı Çalışmaları

Tek merkezden internet erişimi verme  ile ilgili düşüncemiz sonrasında yaptığımız AR-GE ile dış birimlerimizi (KEÇMEK, KEDEM, KADEM, Spor Merkezleri , Ovacık Ulaşım Hizmetleri , Park bahçeler, Fen işleri vb.) fiber kablo ile merkeze bağlanması işlemleri başlatılmıştır.

444 KCRN Çağrı Merkezi

Vatandaşlarımızın; Belediyemiz ile daha sağlıklı bir görüşme altyapısına ulaşması için kurulumunu planladığımız Çağrı Merkezimizi faaliyete almış bulunmaktayız.

Yapısal Kablolama

Belli bir standardı olmayan ve yıllar içerisinde yıpranmış belediyemiz kablolama alt yapısı; hem mevcut veri trafiğini sağlıklı bir şekilde taşıyamadığı, sık sık arıza verdiği hem de yeni kuracağımız sunucu, güvenlik, voip (ip telefon), masaüstü sanallaştırma vb. projelerimize uyum ve taşıyıcı noktasında zorluklar çektiği için günümüz ve gelecek standartlarına uygun olarak tekrar revize edilmeye başlanmıştır. Yapımına başlanan  yapısal kablolama ile mevcut network arızaları en aza indirilecek ve hizmet kalitesi artırılacaktır.

CCTV Kapalı Devre Kamera Sistemleri (Mobese)

Bilgi İşlem Müdürlüğü  CCTV Kapalı Devre Kamera Projesi Kapsamında toplamda Kapalı Pazar, Park ve Hizmet binalarımızdaFiber alt yapı projesi kapsamında kamera görüntüleri  merkezden izlenip yönetilmektedir.

BELEDİYE OTOMASYON SİSTEMLERİ (SAYSİS) GÜNCELLENMESİ

Belediyemiz bünyesinde kullanılan Yönetim Bilgilendirme Sistemi (MIS)’nin ismi SAYSİS’dir. 1993 yılında Belediyemiz bu otomasyonu alarak kullanmaya başlamıştır.

Ancak uzun zamandır göz ardı edilen güncellemeler sebebiyle yazılımımız atıl hale gelmişti.

Otomasyon sistemi yazılımı ile yapılan güncelleme anlaşması ile otomasyon sistemimizin en güncel hali ve farklı modüllerini kullanıma açılmıştır.

Bu süreçte yeni modüller ve eski modüllerin daha aktif kullanılması için ilgili personele 3 ay gibi yoğun bir süre eğitim verilmiştir. Bugün itibari ile otomasyonumuzun bütün özelliklerini %100 kullanmaktayız.

KENT BİLGİ SİSTEMİ (KBS)

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Yerel Yönetimler bulundukları bölgenin coğrafi haritasını akıllandırıp her türlü veri işleme ve sorgusunu bu haritalar üzerinden yapabilmektedirler.

Coğrafi bilgi Sistemleri gelecekte Yerel yönetimlerin adeta sanal personelleri olacaktır.

Kent Bilgi Sistemi yaşayan bir teknolojidir. İlerde E-Devlet ile entegre olup kurumların bütün iş yüklerini üzerine alacak ve 7/24 hizmet verecek bir sistemdir. Belediyemizin böyle bir yatırıma kayıtsız kalması mümkün değildir.

Başlangıç olarak Bilgi İşlem Müdürlüğü ekibinin hafta içi ve hafta sonu tatil dahi yapmadan göstermiş olduğu gayretli çalışmalar sonucunda KavacıkSubayevleri mahallesipilot bölge seçilerek, saha çalışması sıfır maliyetle tamamlanmıştır.

Bu proje başta Ankara Büyükşehir Belediyesi olmak üzere diğer tüm ilçe belediyelerimiz için örnek teşkil etmektedir.