BİLGE KRAL İZZETBEGOVİÇ KEÇİÖREN'DE ANILDI

Bosna Hersek'e bağımsızlık yolunda liderlik eden unutulmaz "Bilge Kral"  Aliya İzzetbegoviç, "Çağımızı Aydınlatan Değerlerimiz" projesi kapsamında gerçekleştirilen bir programla Keçiören'de anıldı. Programda "Aliya İzzetbegoviç ve Bosna" konulu resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün düzenlediği ve Keçiören Kaymakamlığı'nın da destek verdiği program, Keçiören Belediyesi’nin ev sahipliğinde Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi'nde yapıldı. Etkinliğe çok sayıda öğrenci ve öğretmen de katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, Aliya İzzetbegoviç'in hayatının anlatıldığı bir belgesel de sunuldu. Protokol konuşmalarından sonra resim, şiir ve mektup yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından şiir ve mektup kategorisinde birinci olan öğrenciler eserlerini seslendirmesi izleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Programda ayrıca, geçtiğimiz yıl düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren ve Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından Bosna Hersek gezisi ile ödüllendirilen öğrencilerin yaptığı geziye ilişkin bir sinevizyon gösterisi de sunuldu. Resim kategorisinde derece alan öğrencilerin resimlerinin de sergilendiği program, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

15.12.2015