• Bilgi Hattı : 444 52 76    & Hattımız : +90 530 917 52 76

BAYRAM ÖNCESİ ORUÇLAR SON KEZ BİRLİKTE AÇILDI

Paylaşmak İçin Tıklayınız

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “Mahallede İftar Var” programı ile Şehit Kubilay, Yükseltepe, Esertepe ve Sancaktepe mahalle sakinleri aynı sofra etrafında buluşurken Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Bu sofra, birlik, beraberlik ve güzellikler sofrasıdır” dedi.

Sancaktepe Pazar Yeri’nde Kur’an Tilaveti ile başlayan iftara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, MHP İlçe Başkanı Alpaslan Doğan, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve Şehit Kubilay, Yükseltepe, Esertepe ve Sancaktepe mahalle sakinleri katıldı.

Başkan Altınok bereket, mağfiret, kurtuluş, birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da gencinden yaşlısına bütün komşuları ve dostları aynı sofra etrafında bir araya getirdiklerine dikkat çekerek, “Cenab-ı Allah tutmuş olduğumuz oruçları, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul etsin, Ramazanı uğurluyoruz, Allah tekrarına ulaşmayı nasip etsin. Müslüman coğrafya kan ağlıyor, kardeş kardeşi öldürüyor, Doğu Türkistan’da Çin zulmü devam ediyor. Rahmeti, bereketi bol Ramazan ayı Türk – İslam dünyasının, mazlum milletlerin kurtuluşuna vesile olsun, sevgimiz, saygımız, muhabbetimiz artsın” temennilerinde bulundu.

MİLLİ DEĞERLERİMİZ BİZİM KOLONLARIMIZDIR

Altınok, Hacı Bektaş-ı Veli’nin ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım, gelin canlar hep beraber olalım’ sözünü de hatırlatarak, “Küslükleri, kırgınlıkları bir kenara bırakalım, ülkemizde sevgi, kardeşlik ve birlik olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Milli, manevi değerlerimiz bizim kolonlarımızdır, ruhumuzdur, bu değerler ölürse tüm insanlığımız ölür.  Ne buyuruyor Sevgili Peygamberimiz (S.A.V) ‘Hiçbiriniz kendiniz için istediğini Müslüman kardeşi için de istemedikçe iman etmiş olamaz, Sizler inanmadıkça cennete giremezsiniz; birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız’, bu sofra birlik, beraberlik, güzellikler ve sevgi sofrasıdır” diye konuştu.

ŞEHİTLERİMİZE RAHMET DİLİYORUM

Son günlerde terör saldırıları nedeniyle şehit düşen askerlerimizi de rahmet dileyen Başkan Altınok, “Devletimiz, bayrağımız ve ezanlarımız varsa bunu ömrünün baharında vatan, millet uğruna şehadete koşan yiğitlerimize borçluyuz. O kahramanlar olmazsa vatan olmaz. Allah şehitlerimizin şefaatine bizleri layık eylesin, ailelerinin ve aziz milletimizin başı sağ olsun. Yaralı yiğitlerimize de acil şifalar diliyorum” dedi.

İftar programında Başkan Altınok başta çocuklar olmak üzere mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle yürümekte zorlanırken, birlikte fotoğraf çektirme isteklerini de tek tek yerine getirdi.

İftar programı hep birlikte edilen dua ile sona erdi.

03.06.2019