BAŞKAN AK YOZGAT ARABAŞI GECESİ’NE KATILDI

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak adını, dostlar arasında muhabbetin, birlik ve beraberliğin artmasına vesile olan Yozgat’ın tescilli yemeği “arabaşı” çorbasından alan Arabaşı Gecesi’ne katıldı. Referandumu Türkiye’nin cumhuriyet tarihindeki en önemli gelişme olarak gördüklerini söyleyen Başkan Ak, “Ülkenin önündeki engellerin kaldırılmasına büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun düzenlediği gecede Başkan Ak, şehit aileleri ve çok sayıda Yozgatlının yanı sıra, Federasyon Başkanı Ahmet Koç, STK başkanları, temsilcileri ve bazı bürokratlar da hazır bulundu.

BU VATANA SAHİP OLMAK BEDEL GEREKTİRİYOR

Arabaşı Gecesi’nin Keçiören’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Ak, “Amacımız bir araya gelmek, birlik ve beraberliğimizi, bütünlüğümüzü vurgulamak. Bu anlamda da yapmış olduğunuz bu etkinlikten dolayı, hem emeği geçenleri hem organizasyonu gerçekleştirenleri tebrik ediyorum” dedi. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine ve bu süreçte verdiğimiz şehitlere dikkat çeken Başkan Ak, “Gönül arzu eder ki şehit vermeyelim, ama şehitler olmayınca da vatan vatan toprağı olmuyor. Bu vatana sahip olmak bedel gerektiriyor, bu ülkede yaşamak bedel gerektiriyor. Bunun için bu bedeli kanıyla, canıyla ödeyen başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere, tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz. Bütün bir ülke olarak onlara minnettarız ve onlara şükran borçluyuz” diye konuştu.

DAHA GELİŞMİŞ VE MÜREFFEH TÜRKİYE İÇİN “EVET”

Yaklaşan anayasa referandumunun ülkenin geleceği, menfaati ve gelişmesi bakımından önemli olduğunu vurgulayan Başkan Ak, referandum sürecini Türkiye’nin cumhuriyet tarihindeki en önemli gelişme olarak gördüklerini ifade ederek şu mesajları verdi: “Ülkenin önündeki engellerin kaldırılmasına büyük fayda sağlayacağına inanıyoruz. Gelecekte daha gelişmiş, mürrefeh bir toplum olabilmemiz için, ekonomik ve siyasi anlamda istikrar için, ülkemizin daha sağlam ayaklar üzerinde durabilmesi için yapılmış bir referandum olduğunu düşünüyorum. Milletimizin huzuruna gideceğiz ve milletimiz hangi kararı verirse versin, başımızın üstünde yeri vardır. O kararı da milletimizin sağduyuyla, doğru bir şekilde vereceğine inanıyoruz ve sandıktan ‘evet’ çıkacağına inanıyoruz. İnşallah bu referandumda da bütün sağduyulu insanlar olarak ki, Yozgatlılar her zaman devletinin yanında en ön safta yer almışlardır ve Yozgat en çok şehit veren illerimizin başında gelmektedir, Yozgatlılar yine ülkesine milletine sahip çıkacaktır diyorum.”

Konuşmaların ardından şehitler için dua edilirken, programın sonunda Yozgatspor taraftarları Mustafa Ak’a Yozgatspor forması da hediye ettiler.

10.02.2017