08 Ocak 2024

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen “Alevi Ocakları Buluşması ve Çalıştayı Bilgilendirme Toplantısı” ilçedeki Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok yerinden gelen dedelerin, akademisyenlerin ve alevi kanaat önderlerinin katıldığı çalıştayın sonunda değerlendirme toplantısı halka açık olarak yapıldı.

Çalıştayın kapanışında katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok şunları dile getirdi:

“İki gün süren Alevi Ocakları Çalıştayımızın sonuna geldik. Bu programlar çok önemli. Kendimizi, kültürümüzü, geçmişimizi tanımak ve zincirleri kırmak adına, kafadaki örümcekleri söküp atmak adına önemli. Yıllarca bizi Alevi-Sünni diye ayırıp kardeşliğimize kurşun sıkanların inadına bu çalışmalar çok önemli. Aslında kendimizi tanıyoruz, özümüzü tanıyoruz. Yani insan özünü tanımaktan imtina eder mi? Hazreti Ali (r.a.) Allah’ın aslanı, ilk Müslümanlardan, cennetle müjdelenen 10 kişiden biri.  Kerbela’da yanan ateş, yüreğimizde yanan ateştir. Hünkârımız Hacı Bektaş Veli’nin ismini 1994’te ilk göreve geldiğimizde üst geçide verdik. Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında Pirimiz Hacı Bektaş Veli önemli katkılar sunmuştur. Aleviliği tanımıyoruz. Cemde ne oluyor, kaç çeşit cem var, semah niye dönülür, ne anlama gelir bilmiyoruz. Aramızdaki bentleri yıkacak ve fitne tohumlarını söküp atacağız. Bizi doğramaya çalışanlara, ülkemizi elimizden almak isteyenlere, Türkiye’yi Irak, Suriye ve Libya yapmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Hepimiz bu cennet vatanın sahipleriyiz. Biz hadim ve hizmetkârız. Alevi Bektaşi başkanlığı bir devrimdir. Bunu da güçlü bir lider Cumhurbaşkanımız yapabilirdi, nitekim yaptı. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bize yurt yapan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Değerli dedelerimizi burada ağırlamaktan şeref ve bahtiyarlık duydum.”

İki gün boyunca devam eden çalıştayda Hünkâr Hacıbektaş Veli Evladı ve Serçeşme Vakfı Başkanı Hüseyin Hürrem Ulusoy, Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Hüseyin Öz, Türkiye Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Alemdar Yalçın, Hıdır Abdal Ocağı Dedesi Gülağ Öz, Dede Garkın Ocağı Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, Seyit Nurdede Ocağı Dedesi Baki Güngör, Cemal Abdal Ocağı Dedesi Süleyman Üstüner yer aldı.