BAŞKAN AK MASAL YARIŞMASI GALİPLERİNİ UMRE’YE UĞURLADI

“Geçmişe Saygı, Geleceğe Katkı” projesi kapsamında geçen yıl düzenlenen “Bir Varmış Bir Yokmuş, Masallar Dile Gelip Çocuklarla Buluşmuş” adlı masal anlatma yarışmasında birinci olarak Umre’ye gitmeye hak kazananların biletlerini Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak verdi.

Makamında gerçekleşen görüşmede ödül kazanan güngörmüş büyükleri Fazıl Biçer(61) ve Nazire Kağızmanlı’yı (54) tebrik eden Başkan Ak, “Anlattığınız masalları dinlemiştim. Dereceye girdiniz ve biz de sizi 9 Şubat Pazartesi günü Umre’ye yolcu ediyoruz. Güle güle gidin, sağlıcakla dönün ve bizler için de dua edin. Peygamber Efendimize bizlerden de selam söyleyin. İnşallah geldiğinizde hurmamızı ve Zemzem Suyumuzu da alırız” diye konuştu.

GÜZEL GELENEKLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Masal anlatmanın kültürümüzün temel öğelerinden sözlü anlatımın en önemli örneği olduğunu hatırlatan Mustafa Ak, “Masal anlatma yarışması ile büyüklerimizden dinlediğimiz masal kültürümüzü yeni nesillere aktararak, bu güzel ve unutulmaması gereken geleneğimizi yaşatıp dede, nine ve torun arasındaki bağı tekrar kurarak güçlendirmek istedik. Eğitimimizin bir parçası olarak masal anlatmak önemlidir. Dostluğu, arkadaşlığı, iyiliği, güzel ahlakı ve edebi anlatan masallar önemlidir. Bu anlamlı yarışmaya cesaret edip katıldığınız ve dereceye girerek umre ödülümüzü kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum” dedi.

Umreye gidip kutsal toprakları görecekleri için çok mutlu ve heyecanlı olduklarını söyleyen Fazıl Biçer ve Nazire Kağızmanlı ise duygularını, “Başkanım her zaman yaptığınız hayırlı hizmetlerle sizi yanımızda görüyoruz.  İnşallah Umre’de de sizin için dua edeceğiz. Her zaman sizin ve Keçiören Belediyesi’nin yanındayız” şeklinde dile getirdi.

“Bir Varmış Bir Yokmuş, Masallar Dile Gelip Çocuklarla Buluşmuş” adlı masal anlatma yarışması geçen yıl Nisan ayında düzenlenmiş, jüri üyeleri arasında Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da bulunmuştu.

05.02.2015