BAŞKAN AK KUR’AN KURSU BİRİNCİLERİNE BİSİKLET HEDİYE ETTİ

Keçiören Belediyesi ve Keçiören Müftülüğü’nün her yıl birlikte düzenlediği “Yaz Kur'an Kursu Dönemi Birincileri Ödül Töreni” Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın da katılımıyla yapıldı. Başkan Ak, Kur’an kursu birincilerine teşvik amacıyla bisiklet hediye etti.

Aşağıeğlence Merkez Camii’nde gerçekleştirilen törende 13 camiide açılan yaz Kuran Kursu’nda birinci gelen öğrenciler ödüllerine kavuştu. Törene Başkan Mustafa Ak'ın yanı sıra Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Sabri Akpolat ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

SİZLERLE GURUR DUYUYORUM

Böyle güzel ve anlamlı bir programın gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek söze başlayan Mustafa Ak, “Her yıl camilerimizde Kuran Kursları açıyoruz ve programlarımızı düzenli olarak gerçekleştiriyoruz.  Bu yıl çocuklarımızı daha da teşvik etmek amacıyla hediye de veriyoruz. Öğrendikleri Kuran'ın ne kadar değerli olduğunu daha da anlamalarını istiyoruz. Dereceye giren ve Kuran Kurslarımıza katılan bütün öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Güzel insanlar olmalarını memleketine milletine iyi hizmetler yapan hayırlı evlatlar olmalarını diliyorum" dedi.

Keçiören'de bulunan camillerin eğitim yuvası olduklarını hatırlatan Nusret Dirim ise, “Programımızda bu yıl Keçiören'de 50 bin öğrencimiz eğitim aldı. Keçiören'in nüfusuna göre az bir oran, ama bu sayının gelecek senelerde daha da artacağına inanıyorum. En büyük hedefimiz çocuklarımızın Kuran öğrenmeleridir" diye konuştu.

ALLAH’I TANIYAN NESİLLER YETİŞİYOR

On asırdır İslam dinine hizmet etmiş bir millet olduğumuza dikkat çeken Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri Akpolat da, “Düzenlenen böylesi güzel programlara yeni neslimizi Cenab-ı Allah'ı tanıyan ve Resullulah'ın ahlakıyla donanmış nesiller olarak yetişmesi bizleri çok mutlu ediyor" mesajını verdi.

Konuşmaların ardından Keçiören sınırları içerisindeki 13 camiide açılan yaz Kuran Kurslarında birinci olan öğrenciler bisikletlerini Başkan Ak ve protokol heyetinin ellerinden aldı.

21.08.2015