BAŞKAN AK GENÇ BEYİNLERLE BERABER

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na katılan Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu’nu ziyaret etti. Başkan Ak, gençlerin icat ettiği kaybolan yağmur suyunu kullanan ev, kumandayı bulan cihaz, etrafını aydınlatan baston gibi ilginç projelere hayran kaldı.

Gençlerin her zaman yanında olan ve onlara her türlü desteği veren Başkan Ak, genç beyinleri bu mutlu günlerinde de yalnız bırakmadı. TÜBİTAK tarafından projeleri kabul edilen öğrenciler birbirinden güzel ve ilginç eserlerini Başkan Ak’a tanıtıp anlattılar.

KAYBOLAN KUMANDAYI BULAN CİHAZ

Öğrencilerin  eserlerini tek tek inceleyen Başkan Ak, gençlerle hem sohbet etti hem de birbirinden güzel projeler hakkında bilgi aldı. Ağabeylerinin çok sık televizyon kumandası kaybettiğini bu yüzden kumanda aramaktan bıktıklarını söyleyen 13 yaşındaki Havva Elgiz Başer ve Kübra Bıçakcı, radyo frekansları ile sinyal göndererek tv kumandalarını bulmaya yarayan ve sık sık kumanda kaybedenler için de çok faydalı olan Bul- Matik adlı cihazı üretti.

YENİLENEBİLİR EV PROJESİ

Bu yıl kışın kurak geçmesi sebebiyle su sıkıntısı çekilmesinden endişelenen 13 yaşındaki Afife Aksoy ve Merve Doğan, yağmur sularını değerlendiren, aynı zamanda güneş paneli ile yağmur suyunu ısıtan ve ısınan suyun radyatörlere verilmesiyle yakıt tasarrufu da sağlayan “Yenilenebilir Ev” projesine imza attı. İki küçük mucit projeleri ile, temizlik işleri ve bahçe sulamada kullanılmak üzere su ve yakıt üretimini sağladıklarını belirtti.

ETRAFINI AYDINLATAN BASTONER

Babaannesinin geceleri ışığı açana kadar sık sık kafasını kombiye çarpmasına çok üzülen ve babaannesini çok sevdiğini belirten 13 yaşındaki Ege Can Eroğlu ise, yaşlı insanlar için karanlıkta etrafına ışık veren bastoneri yaptığını söyledi. Aynı zamanda görme engelli vatandaşların karanlıkta görülmelerini de sağlayarak, herhangi bir kaza ihtimalini ortadan kaldırdığını hatırlatmayı ihmal etmedi.

Birbirinden değerli projelerin gençler tarafından yapılmış olmasını görmenin kendisini çok mutlu ettiğini kaydeden Başkan Ak, “Yeter ki geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimize fırsatlar sunulsun. Onların başaramayacağı hiçbir şey yok. Manevi değerlerine düşkün, iyi eğitimli ve iyi ahlaklı, ‘ülkeme nasıl faydalı olurum’ diye düşünen ve geleceğin bilim adamları olmaya aday, ileride ülkemizi daha iyi noktalara getirecek öğrencilerimizle gurur duyuyorum” dedi.

Öğrenci ve velilerin taleplerini de kırmayan Başkan Ak, bol bol hatıra fotoğrafı da çektirdi.

17.04.2014