BAŞKAN AK’TAN GÜNGÖRMÜŞ BÜYÜKLERİNE BAYRAM ZİYARETİ

Ramazan Bayramı'nın 2. gününde Keçiören Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret eden Başkan Mustafa Ak, güngörmüş büyüklerinin ellerinden öperek bayramlarını kutladı.

Bayramlarda ve özel günlerde gözleri kapıda ziyaretçilerini bekleyen huzurevi sakinlerine ilk sürprizi Belediye Başkanı Mustafa Ak yaptı. Huzurevini ziyaret eden Başkan Ak, ikinci baharını yaşayan yaşlılarla kucaklaşarak bayramlaştı. Güngörmüş büyüklerine bayram ziyareti yapmaktan duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Ak, “Huzurevindeki tüm yaşlılarımız bizim anne ve babamız. Her zaman yaptığımız gibi Ramazan Bayramı’nda da onları yalnız bırakmak istemedik. Onlara ev konforunda imkanlar sağlayarak zorluk çekmemeleri için çalışıyoruz. Hiçbir eksiklerini bırakmadan, gereken her türlü hizmeti veriyoruz” diye konuştu.

GELENEKLERİMİZİ YAŞATMALIYIZ

Güngörmüş yaşlılarla sohbet ederek hatırlarını ve taleplerini soran Başkan Ak, onlara hediyeler vererek yakından ilgilendi. Huzurevi sakinlerinin özellikle bayramlarda daha hassas olduklarına, misafirlerini, akrabalarını, eşlerini dostlarını beklediklerine dikkat çeken Başkan Ak, her bayramda güngörmüş büyüklerimizi sevindirmek ve onların gönüllerini almak için çaba gösterdiklerini söyledi. Toplumsal duyarlılığın bayramlarda öne çıktığını kaydeden Mustafa Ak, “Böyle anlamlı günlerde yaşlılarımız ziyaret edilmeli, yardıma muhtaçlar sevindirilmeli ve toplumda birlik ve beraberlik sağlanmalı. Günümüzde maalesef bu güzel geleneklerimiz unutulmaya başladı. Bizler bayramın bu güzel geleneklerini yaşatmaya ve gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Onların dualarını alabildiysek ne mutlu bize” dedi.

Huzurevi sakinleri ise Başkan Ak’ın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, huzurevinde rahatlarının yerinde olduğunu ve Keçiören Belediyesi’nin düzenlediği farklı aktiviteler sayesinde yalnızlık çekmediklerini belirttiler.

Başkan Mustafa Ak'a yakın ilgi ve sevgi gösteren huzurevi sakinleri, kendi elleri ile yaptıkları baklava ile huzurevinin balkon ve bahçesinde yetiştirdikleri salatalık ve diğer mahsullerden ikram ettiler.

20.07.2015