BAŞKAN AK’TAN GENÇLERE TURİZM MÜJDESİ

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, 15 – 22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Aydınlıkevler Ticaret Meslek Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldı. Başkan Ak, gençlere Turizm Haftası boyunca Deniz Dünyası’na girişin ve teleferiğe binişin bedava olacağı müjdesini verdi.

Etkinlikte Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil de hazır bulundu. Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Ak, gençlerin geleceğin teminatı olmasının anlamına dikkat çekerek “Gençlerimiz bunu hep söylüyorlar, ama ne anlama geliyor bir türlü bilmiyoruz diyorlar. Şu anda bizim Keçiören Meclisimizin içerisinde 30 yaşın altında 8 tane meclis üyemiz var. 25 yaşında bizim meclis üyemiz var. Ayrıca 27 yaşında Belediye Başkanımız var. Dolayısıyla  bu ülkeyi biz sizlere teslim edeceğiz. Sizler iyi yetişeceksiniz, çünkü bu ülkenin geleceği sizsiniz. Biz de sizin yerinizdeydik. Biz de o taraftaydık, sonra geldik şu anda Belediye Başkanı olarak karşınızdayız. Sizler ülkemizin geleceğisiniz teminatısınız ve sizlere güveniyoruz ve sizleri çok seviyoruz” dedi.

KEÇİÖREN TURİSTLERİ ÇEKİYOR

Turizmin ülkemiz açısından son derece önemli bir sektör olduğunu belirten Başkan Ak, Keçiören’in de artık turizm bakımından önemli bir destinasyon bölgesi haline geldiğine işaret ederek “Sadece Ankara’ya gezmeye gelenler değil, aynı zamanda yurt dışından da Ankara’ya gelenler dahi Keçiören’e uğrayıp Keçiören’de geziler yapıyorlar. Bizim dışarıdan gelen misafirlere karşı Keçiörenimizi iyi bir şekilde göstermemiz ve iyi bir şekilde tanıtmamız gerekiyor. Buradaki değerleri onlara anlatmamız gerekiyor. Gençlerimizin bu olaya bakışının önemli olduğunu düşünüyor ve sizlerden desteklerinizi istiyoruz. En iyi reklam gelen turisti memnun etmektir. Memnun olmuş bir turist çok daha fazla turisti buraya getirtir” diye konuştu. Başkan Ak ayrıca, öğrenci kimliğini gösteren gençlere Turizm Haftası süresince Deniz Dünyası’na girişin ve teleferiğe binişin bedava olacağını da açıkladı.

Kaymakam Dirim de, geleceğin teminatı gençlerin pozitif bir enerji ile yetişmesinin son derece önemli olduğunun dile getirirken, “Turizm ülkemizin vazgeçilmez faaliyet alanlarından birisidir. Turizm için en önemli unsur o ülkenin huzur ve barış ortamına sahip olmasıdır. İnsanların ülkeyi ziyaret etmelerinin baş şartı budur. Çok şükür ülkemizde bu anlamda iyi bir dönemin başladığını görüyoruz. Ülkemiz huzur ve barış anlamında son derece iyi bir noktaya geldi. Bu da ülkemize olan turizm hareketlerini artıracaktır” mesajını verdi.

ZAMANDA YOLCULUK SERGİSİ AÇILDI

Programda lise öğrencilerinin yaptığı halk oyunları gösterisi izleyenlerden büyük alkış alırken, Ankara Devlet Halk Müziği Korosu ses ve saz sanatçıları ile THM sanatçısı Sevgi Çelik de güzel bir türkü ziyafeti sundu. Protokol heyeti programın ardından “Zamanda Yolculuk” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Sergide tarihi mekanların Türk Hava Kurumu tarafından gökyüzünden çekilen fotoğrafları yer alıyor. Serginin bulunduğu mekanda ayrıca ip atlama, misket, sepet örme, yün eğirme gibi eski oyun ve gelenekler de gençler tarafından canlandırıldı.

16.04.2014