BABA ÇOCUK MUTFAKTA

Keçiören Belediyesi  baba ve çocukları mutfakta buluşturdu.

Keçiören Belediyesi  Çocuk Danışma Merkezi (ÇODAM), Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocuklar Derneği (ÜZYEÇDE) işbirliği ile  annelerin çocuklar üzerindeki  yoğun  mesaisini azaltmak, iş temposu  nedeniyle çocuklarına yeterince vakit ayıramayan babaların çocuklarıyla daha çok vakit  geçirmelerine yardımcı olmak, paylaşım alanlarını genişletmek, aile içi etkili iletişimin  kurulmasına yardımcı olmak, kaliteli ve eğlenceli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla  “Baba Çocuk Mutfakta” atölyesini açtı.

Babanın çocuğun gelişiminde aktif rol alması ve babaları ile oyun oynayan çocukların daha mutlu olması gerçeğini gören ÇODAM, çocuklarla babaların eğlenceli vakit geçirmelerine aracılık etti.

Yapılan araştırmaların baba ile yakın ilişki içinde olan çocukların psikolojik olarak daha uyumlu olduğu, benlik saygılarının daha yüksek olduğu, okulda daha iyi bir işlevsellik gösterdiği, daha az antisosyal davranışlar sergiledikleri ve ikili ilişkilerde daha başarılı olduklarını fark eden ÇODAM, bu etkinlikle aile içi bağların da kuvvetlenmesine katkı koydu.

Çocuklar, mutfakta çalışırken malzemeleri yakından tanıma, pişmeden önce ve pişerken aldıkları halleri de dikkatle inceleme fırsatı buldular.

Çocuklar atölyede babalarıyla birlikte zeytinli çörek ve ev yapımı limonata yaparak keyifli vakit geçirdiler. Babalar ve çocukların birlikte daha çok zaman geçirerek farkındalık yaratmayı amaçlayan ÇODAM, bu tarz etkinlikleri çeşitlendirerek devam ettireceği mesajı verdi.

02.11.2015