ASFALT VE KALDIRIM ÇALIŞMALARI SON SÜRAT DEVAM EDİYOR

Yolların daha güvenli ve sağlıklı hale gelmesi için asfalt ve kaldırım çalışmalarını aralıksız sürdüren Keçiören Belediyesi, kent estetiğine olumlu katkıda bulunan beton parke taş yol çalışmalarını da ihmal etmiyor.

Asfaltlardaki yıpranmaları gidermek ve yolları daha güvenli bir yapıya kavuşturmak için harekete geçen Keçiören Belediyesi, kurduğu ekipler ile ilçede sokak sokak tarama yaparak bozuk ve sorunlu yolları tespit ediyor. Bu kapsamda Subayevleri Mahallesi Üçpınar, Kavacık, Sahil ve Fethibey sokaklarında asfalt serim çalışmalarını tamamlayan belediye ekipleri, Hasköy Mahallesi Kaleköy Sokak ve civarında da yol iyileştirme ve asfalt serim çalışmalarını başlattı. Araçların olduğu kadar yayaların da yol güvenliğini ön planda tutan Keçiören Belediyesi, Çaldıran Mahallesi 491, 524, 525, 527, 530, 531 ve 532’nci sokaklarda yaptığı kaldırım çalışmalarını tamamlarken, Esertepe Mahallesi Serum ve 243’ncü sokak civarındaki kaldırım çalışmalarını ise son hızıyla sürdürüyor.

DAHA ESTETİK YOLLAR

Asfaltlama çalışmalarının yanı sıra beton parke taş çalışmaları ile yollara daha estetik bir görünüm kazandıran belediye ekipleri, son olarak Subayevleri Mahallesi’nde Kozaklı, Yakakent ve Kış sokakları ile Esertepe Mahallesi Kapalı Pazar yanındaki beton parke taş ile yol iyileştirme çalışmalarını bitirdi. Ekipler ayrıca Osmangazi Mahallesi Ortanca Sokak’taki ağaçlandırma alanı ve merdivenli yol çalışmasını da tamamladı.

Asfalt serim ve kaldırım çalışması ekiplerinin sürekli sahada olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Geçtiğimiz 6 yılda 10 yılda serilen asfaltın 5 katını 5 yılda sererek bir rekora imza attık. Bu rekorumuzu sürdürmekte kararlıyız. Keçiören'deki yollarda mevsimsel ya da araçların yol açtığı yıpranmışlığa izin vermiyoruz. Vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için her şeyden önemli” diye konuştu. Keçiören’in hızlı büyüyen bir ilçe olduğuna işaret eden Başkan Ak, bir kentin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının öneminin büyük olduğunu kaydederek “ Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Keçiören Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Keçiören'de altyapı problemlerini en aza indirmektir" dedi.

02.07.2015