09 Aralık 2021

Keçiören Belediyesi ile Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı(ÖZEV) iş birliğinde ‘Engelli Çocuk Aileleri ve Sosyal Farkındalık Programı’ düzenlendi.

İlçedeki Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen programa Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, vakıf temsilcileri, engelli bireyler ve aileler, çeşitli bakanlıklardan uzmanlar katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “İlk defa Keçiören Belediyesi ÖZEV Vakfı ile birlikte Engelliler Eğitim ve Üretim Merkezini açmıştı. Bu Türkiye’de ilktir. Henüz devletimizde ‘Engelliler İdaresi Başkanlığı’ yokken, engelli vatandaşlarımızın problemlerini çözmek için ‘engelsiz kent, engelsiz yaşam’ diyerek birçok sempozyum düzenledik. Saime Toptan Hanımefendi de aramızda, kendisiyle birlikte ÖZEV’e teşekkür ediyorum. Zihinsel engelli bireylerimizin randevu sistemiyle bakım ve gözetim altında tutulacağı Gündüzlü Bakım Merkezimizi kısa süre içinde hizmete açıyoruz. Bu hizmetimiz için Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzle de protokol imzaladık. Ailelerimiz bu merkezimize engelli bireylerini bırakarak günlük işlerini kolaylıkla halledebilecekler.” dedi.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan ise Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’a engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Engelli çocuğuyla birlikte yaşadığı zorlukları sunum yaparak anlatan Devlet Tiyatroları Sanatçısı Süheyla Gürkan ise toplum içinde engelli bireylerin karşılaştığı sıkıntıları aktararak sosyal farkındalığın önemine dikkati çekti. Engelli bireyler ve aileleri de bakanlıklardan katılım sağlayan uzmanlara çeşitli sorular yönelterek akıllarındaki soru işaretlerini giderme fırsatı buldular.