15 TEMMUZ KAHRAMANLIK DESTANI KEÇİÖREN’DE SAHNELENDİ

Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu(TÜGEF) Keçiören Gençlik Derneği, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin yazdığı kahramanlık destanını sahneye koydu. 15 Temmuz Kahramanlarına Mektup Yarışması’nda dereceye girenlere ödüllerinin de verildiği programa Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da katıldı.

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezi’nde sahnelenen “15 Temmuz Destanı” adlı tiyatro oyununda milletin, FETÖ terör örgütü mensuplarınca yapılan 15 Temmuz darbe girişimi karşısında canını hiçe sayarak milli iradeye nasıl kahramanca sahip çıktığı anlatıldı. Oyunun ardından “15 Temmuz Kahramanlarına Mektup” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

15 TEMMUZ MİLLİ İRADE RUHU SANDIĞA YANSIYACAK

15 Temmuz gecesi Türkiye’de milli irade ruhunun yeniden şahlandığını ve tiyatro oyununda bu destanın çok güzel anlatıldığını ifade eden Başkan Mustafa Ak, “Öncelikle emeği geçenlerden Allah razı olsun. Keçiören Gençlik Derneği’ni bu anlamda kutluyorum. Türkiye’de çok önemli bir eşiğin aşılacağı referandum süreci içerisindeyiz. Halkın önüne bir sandık konuluyor ve bir tercih yapılacak. Bu tercihimiz bugünle alakalı bir tercih değil, Türkiye’nin geleceğini etkileyecek olan bir tercih. Türkiye’nin hükümet sistemini değiştirecek ve milli iradeyi daha ön plana çıkartacak, halkın iradesinin artık iktidara geleceği bir seçim söz konusu olacak. İnşallah bu seçimde de vatandaşlarımız 15 Temmuz’da göstermiş olduğu iradeyi tekrar gösterecektir diyorum” mesajını verdi.

YEDİ DÜVELE KARŞI SAVAŞTIK

15 Temmuz’da ortaya çıkan milli irade ruhu ile Çanakkale Savaşı’ndaki ruhun aynı olduğuna dikkat çeken Mustafa Ak, “Çanakkale’de nasıl yedi düvele karşı yapılmış olan bir savaş vardıysa, 15 Temmuz’da da biz yedi düvele karşı savaştık. Birkaç çapulcunun yaptığı bir iş değildi, çok büyük bir işti. Ama bu milletin ortaya koymuş olduğu irade çok daha büyüktü. Vatandaşlarımız kanlarını, canlarını verdiler. Kimisi şehit kimisi gazi oldu ve milletimiz yeniden şahlanarak büyük bir destan yazdı. Bu destanı yazan şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Çünkü hala gazilerimizin içerisinde tedavisi devam edenler var. Hepsine ülke olarak, millet olarak minnettarız” diye konuştu. Başkan Ak, birlik ve beraberliği bozulmadığı sürece hiçbir gücün bu millete diz çöktüremeyeceğinin altını çizerek, “Bizim bu inançla çalışıp geleceğe umutla bakmamız lazım. Yeter ki birlik beraberliğimizi bozmayalım. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

23.03.2017