1071 KADIN GİRİŞİMCİ İÇİN SON DERS ZİLİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan ve 1071 kadının kendi iş yerini kurmasını hedefleyen proje kapsamındaki son eğitim semineri Keçiören’de gerçekleştirildi.

Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “1071 Kadın İş Dünyasına Hazırlanıyor” başlıklı girişimcilik destek programına Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiören TOGEM Başkanı Ayten Aydın ve proje eğitimi alan girişimci kadınlar katıldı. 1071 Kadın Girişimci Projesi’nin son dersine gelindiğine dikkat çeken Başkan Mustafa Ak, “Başarılı geçen bu projede Keçiören TOGEM ve bütün katılımcılara teşekkür ediyorum. Siz katılımcılar sayesinde bu projenin sonuna başarıyla geldik. Bu projede ‘1071 rakamı neden konuldu?’ diye merak ediyorsunuzdur. 1071 tarihi Anadolu’nun Müslüman olması için kapılarının açıldığı tarihtir. İsminde de belirtildiği gibi Anadolu bizim için anadır. Belki hiçbir toprağın isminde ana adı geçmez. Bizim için güzelliklerin başladığı 1071 tarihini çok anlamlı buluyoruz. Bu yüzden projenin adı 1071 oldu. 1071 kadınımız inşallah yuvalarında da başarılı olur” diye konuştu.

EMİNE ERDOĞAN’A TEŞEKKÜRLER

Kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarını istediklerini ifade eden Başkan Ak, proje için KOSGEB’in verdiği kredinin de çok önemli olduğunu kaydederek “Bu projenin annesi olan Başbakanımızın eşleri Emine Erdoğan Hanımefendi’ye ve TOBB’a çok teşekkür ediyorum. Bu son derste sizlerle beraber olmak istedim. Bilgi toplumunda bilgi insanlığın en büyük sermayesidir. İnsanlara sadece bilgi vermek olmaz. Önemli olan bilgiyi irfan ve hikmetle birleştirmektir. Bu tür eğitimler çok önemlidir. Bu eğitim her yaş için uygun bir eğitimdir. Hepiniz birer hayali var. Evde oturmakla olmuyor. Sizlerin yolunu açmak da bizlerin görevidir. Bizlerden bir şeyler isteyin ki hep daha iyiye gidelim, biz de kendimizi geliştirelim” mesajlarını verdi. 2014 Mart’ında yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Mustafa Ak, “Ben de hizmetlerime devam etmek istiyorum. Başbakanımız takdir ederlerse yolumuza devam edeceğiz. Bunun için sizlerin duasına ve desteğine ihtiyacımız var. Hepiniz Allah’a emanet olun” dedi.

HEDİYELER GİRİŞİMCİ KADINLARDAN GELDİ

Ayten Aydın ise, projeye başlarken biraz korktuğunu, ancak önce Allah’ın sonra Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın, Başkan Mustafa Ak ile eşinin ve Keçiören Belediyesi ekibinin desteği sayesinde başarıya ulaşıldığını söyledi. Aydın, “Projenin adı gibi enerjisi de çok yüksek oldu. Bazı arkadaşlarımızın iş yeri açılışlarını Başkanımız ile birlikte yaptık. Bize değerli katkılar veren Belediye Başkanımızın hizmetlerine önümüzdeki dönemde de devam etmesi için aramızda görmek istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Başkan Ak, kadın girişimcilere eğitim seminerini veren Nurten Ceceli Alkan’a 1071 projesi sayesinde kendi iş yerini açan bir kadın girişimcinin ürettiği bir kaftanı hediye etti. Keçiören TOGEM Başkanı da Başkan Ak’a bir hediye sundu.

30 BİN LİRA HİBE, 70 BİN LİRA KREDİ

1071 Kadın Girişimci Projesi, Keçiören Belediyesi, TOGEM Keçiören ve KOSGEB’in işbirliğiyle hayata geçirildi. Kendi işini kurma hayalini gerçeğe dönüştürecek proje ile, kadınların katılımcı, üretken, değişime ve gelişime açık hale gelmeleri, sahip oldukları ve atıl durumda olan potansiyellerinin hareketlendirilmesi hedefleniyor. Proje kapsamında yürütülen girişimcilik destek programı eğitiminin ardından sertifika alan her kadına KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe yardımda bulunuluyor. Sermaye desteğinin geri kalan 70 bin liralık kredi bölümü ise “0” faiz ve 2 yılı ödemesiz olarak, üçüncü yılda yüzde 50’si ve dördüncü yılda yüzde 50’si sekiz eşit taksite bölünerek ödenmek şartıyla tahsis ediliyor. Böylece girişimcilik eğitimi alan bin 71 kadın kendi işini kurarak kendi kendisinin patronu haline geliyor.

19.11.2013