1071 KADININ KENDİ İŞİNİ KURMA HAYALİ GERÇEK OLACAK

Keçiören Belediyesi, 1071 kadının kendi işini kurmasını sağlayacak büyük bir projeye imza atıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilecek projede kadınlara önce girişimcilik eğitimi verilecek, ardından kendi işlerini kurmaları için gerekli sermaye ödenecek.

Kendi işini kurma hayalini gerçeğe dönüştürecek proje ile, kadınların katılımcı, üretken, değişime ve gelişime açık hale gelmeleri, sahip oldukları ve atıl durumda olan potansiyellerinin hareketlendirilmesi hedefleniyor. Projenin diğer amaçları ise kadınların dinamik bir şekilde toplumsal hayata katılımları ile siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda gelişim ve dönüşümlerinin sağlanması olarak sıralanıyor. Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesindeki proje, Keçiören Belediyesi, TOGEM Keçiören ve KOSGEB işbirliğiyle hayata geçirilecek.

ÖNCE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ VERİLECEK

Projeye, Ankara’da yaşayan, 18 yaşından büyük ve vergi mükellefi olmayan her kadın katılabilecek. Katılımcılar arasından seçilecek 1071 kadına önce girişimcilik eğitimi verilecek. Uygulamalı girişimcilik eğitimleri boyunca kadınlar deneyimli eğitmenler tarafından, iş fikri geliştirme, iş planı, pazarlama planı, yönetim planı ve finansal plan yapma konularında eğitim alacak. Girişimcilik destek programı eğitimleri TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Keçiören ilçesinde Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu’nda, Etimesgut’ta Etimesgut İlköğretim Okulu’nda, Çankaya’da Mimar Kemal İlköğretim Okulu’nda, Yenimahalle’de Fatih İlköğretim Okulu’nda, Sincan’da Semiha İsen Ortaokulu’nda, Mamak’ta Demirlibahçe İlköğretim Okulu’nda, Altındağ’da Aydınlıkevler İlköğretim Okulu’nda ve Pursaklar’da Ülker İlköğretim Okulu’nda verilecek. Eğitim programı, katılımcılardan gelen taleplere göre hafta içi akşam ve haftasonu gündüz olarak planlanacak.

SERMAYE DESTEĞİNİN 30 BİN LİRASI HİBE

Eğitimlerin tamamlanmasının ardından sertifika almaya hak kazanarak iş fikrini projelendirmiş kadınlara KOSGEB tarafından 30 bin lira hibe yardımda bulunulacak. Böylece girişimcilik eğitimi alan 1071 kadın kendi işini kuracak, kendi kendisinin patronu olacak.

Girişimcilik Destek Programı Başvuru Noktaları:

 Keçiören AK Masa 444 52 76

 Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü 3610544/314 34 77