Yükseltepe Mahallesi'nde faaliyete başlayan KEÇMEK Kurs Merkezi ve Eğitime Destek Merkezi’nin (KEDEM) açılışları Belediye Başkanı Mustafa Ak tarafından gerçekleştirildi.
Sosyal ve kültürel alandaki hizmetlere büyük önem veren Keçiören Belediyesi, ilçenin az gelişmiş bölgelerinden biri olan Yükseltepe Mahallesi'nde iki hizmeti birden başlattı. Mahalle sakinlerinin büyük ilgi gösterdiği KEÇMEK ve KEDEM merkezlerinin açılışına belediye meclis üyeleri de katıldı.
Hizmet anlayışı olarak, gelişmiş bölgelerdeki hizmetlerin tamamının, az gelişmiş ve gelişmekte olan mahallelerde de olmasını ilke edindiklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, hanımların sosyal hayatında büyük bir yer edinen ve onları bir meslek sahibi yapmanın ötesinde sosyal aktivitelerini geliştiren KEÇMEK kursları ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak Eğitime Destek Merkezleri'ni (KEDEM) Keçiörenlilerin hizmetine sunduklarını kaydetti. Her mahalleye bir KEÇMEK ve KEDEM kurmayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Mustafa Ak, "KEÇMEK'ler sadece meslek edindirme kursları değil, aynı zamanda birlik, beraberlik ve kardeşliğin arttığı, mahallelilerin dayanışma merkezi olduğu yerlerdir. Adeta mahallenin kalbi durumundadır. KEDEM'leri kurma amacımız da gençlerimiz, çocuklarımız arasında eğitim alanında fırsat eşitliği sağlamaktır. Şu anda dört bölgede faaliyete başlayan bu merkezlerimize yoğun bir talep var. Bu da bizi mutlu ediyor. Çocuklarımıza yapılan bu yatırım ülkemizin geleceğine yapılmış bir yatırımdır. Çünkü çocuklarımızın eğitimi ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşıyor" dedi.
Kalkınmada Hanımların Desteğine İhtiyaç Var
Toplumun yarısını teşkil eden hanımların sosyal hayatta yeterince yer alamadığının altını çizen Başkan Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi olarak hanımların sosyal hayata katılımını artıracak hanım lokalleri projesini de önümüzdeki dönemde faaliyete geçirecekleri müjdesini vererek, "Biz arzu ediyoruz ki hanımlarımız sosyal ve ekonomik hayatın içerisinde olsunlar, burada öğrendikleri mesleklerle ev ekonomilerine katkı sağlasınlar. Çünkü ülkemizin kalkınmasında hanımların desteğine de ihtiyaç var" şeklinde konuştu.
Törende yaptığı konuşmanın ardından, içerisinde internet, bilgisayar ve kütüphane bulunan Eğitime Destek Merkezi'ni eşi Hatice Ak'la birlikte hizmete açan Başkan Mustafa Ak, daha sonra da KEÇMEK Yükseltepe Kurs Merkezi'nin açılışın yine eşiyle birlikte gerçekleştirdi. Açılışın ardından Başkan Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, KEDEM ve KEÇMEK merkezlerini de gezdi.


