09 Ekim 2023

Keçiören Belediyesi tarafından oda sayısı artırılarak kullanım kapasitesi büyütülen, mevcut odaları baştan aşağı yenilenen ve modern hale getirilen ilçedeki Gönül Köşkü Huzurevi’nin açılışı Belediye Başkanı Turgut Altınok’un katılımıyla yapıldı.

Açılış törenine Başkan Altınok’un yanı sıra AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, MHP Keçiören İlçe Başkanı Metin Bayrakçı, BBP Keçiören İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Atabey, Keçiören İlçe Kadın Kolları Başkanı Saliha Küçüker, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gürgen Dural, meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Açılışta katılımcılara ve huzurevi sakinlerine hitaben konuşan Başkan Altınok, “Seneler önce Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gürgen Dural ve o dönem vakfın emektarları tarafından bu huzurevi binamız tırnaklarla kazınarak, emek verilerek yapıldı. Türkiye`nin fiziki bakımından en güzel huzurevi projesiydi. Emek ve katkı verenlere teşekkür ediyorum. Büyüklerine ve geçmişine sahip çıkmayan toplumların geleceği olmaz. Bizi biz yapan anne ve babalarımız emekleriyle ilmik ilmik ülkemizi bugünlere getirdiler. Sizlerin saçlarınızdaki akta, yüzlerindeki her kırışıklıkta bu ülkeye verdikleriniz, emek ve çileleriniz var. Rabbim sizlerden ve geçmişimizden razı olsun. Analar ve babalar her şeyin en güzeline layıktır. Burası kamu hizmetinin ötesinde bir gönül hizmetidir, bir sevgi hizmetidir, bir yürek ve insanlık hizmetidir. Sizler olmasanız biz yoktuk. Sizlerin daha konforlu bir yaşam sürebilmesi için huzurevimizi tepeden tırnağa yeniledik. Kendi evinizdir burası. Yani buranın sahibi silersiniz. Burada misafir değil ev sahibisiniz. Burası bizim için bir nimettir. Birçok yaptığımız hizmetler var ama burası bizim ‘Sevap Merkez Bankamız’dır. Her bir ana ve babamıza hayırlı bir yaşam ve sağlık diliyorum.” diye konuştu.

Protokol konuşmasının ardından kurdele kesilerek huzurevi açılışı gerçekleştirildi.