SEVGİLİLER GÜNÜNDE AFRİN VURGUSU

14 Şubat Sevgililer Günü’nde Keçiörenli 14 çift toplu nikahla dünya evine girerken toplamda 54 çift bir ömre evet dedi.

Her yıl 14 Şubat’ta Keçiören Belediyesi ve Antares AVM’nin iş birliğiyle düzenlenen toplu nikah töreni 14 çiftin daha yüzünü güldürdü. Antares AVM Bella Nikah Salonu’nda düzenlenen nikah törenine evlenecek çiftlerin yakınları da katıldı. Hayatlarının en önemli imzasını atan çiftlerin mutluluğu yüzlerinden okunurken,  gelen evetlerin ardından evlilik cüzdanları gelinlere teslim edildi. Çiftlerden birinin "şehitler ölmez, vatan bölünmez" dedikten sonra evet demesi de salondan büyük alkış aldı.

Tüm salonun şahitliğinde gerçekleşen nikah töreninde pasta kesilmesinin ardından çiçeği burnunda çiftler ilk danslarını yaptı. Genç çiftlere kahve fincanı takımı hediye edilirken  günün anısına toplu hatıra fotoğrafının ardından gelinler, salondaki bekarlara çiçeklerini attılar.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa  Ak, “Cenab-ı Allah bütün evlenecek olan çiftlerimize Peygamberimiz Hz.Muhammed (S.A.V) ve Hz.Hatice’nin, Hz. Ali ile Hz.Fatıma’nın, Hz. Adem ve Hz. Havva’nın muhabbetini ve sevgisini nasip etsin inşallah” temennisinde bulunurken aile kavramının temelinde sevgi, saygı, sadakat olduğunu  da vurguladı.  Ak ayrıca "Şu an kalbimiz, dualarımız Mehmetçiğimizle, inşallah sizler de vatana millete hayırlı evlatlar yetiştireceksiniz. Sevgilerin en büyüklerinden biri de vatan sevgisi, bayrak sevgisi... Bu vatanı vatan yapan kahramanlarımız da sevgilerin en güzeline layık..." ifadelerini kullandı.

ŞU AN TEK SEVGİLİMİZ ASKERLERİMİZ

Neşet Ertaş Sanat ve Gösteri Merkezindeki Kültür Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Türk Halk Müziği Topluluğu'nun Sevgililer Günü Konserinde ise solistler Sıtkı Akın ve Pelin Çetin türkülerini çiftler için seslendirdi.

Afrin Operasyonu nedeniyle duygusal türkülerden oluşan bir repertuarla dinleyicilerin kulaklarının pasını silen solistler "askerde yavuklusu olan var mı?" sorusunu sorduktan sonra "Eledim eledim" türküsünü seslendirdi. "Şu an tek sevgilimiz askerlerimiz, dualarımız onlarla" ifadelerini de kullanan solistler salondakilerden büyük alkış aldı.

14.02.2018