Aranacak Kelime :
Nerede :

PAZAR YERLERİ DENETİMLERİMİZ

GÜVENLİ VE HUZURLU ALIŞVERİŞİN TEK ADRESİ

"KEÇİÖREN SEMT PAZAR YERLERİ"

Keçiören Belediyesi sınırları içerisinde haftanın her günü olmak üzere değişik semtlerde kurulmakta  olan 41 adet semt Pazar yerinde  halkımızın düzenli ve huzurlu bir şekilde alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla;

Zabıta Müdürlüğü bünyesinde ‘Pazar Büro Amirliği” oluşturularak semt Pazar yerleri ile ilgili tüm iş ve işlemler bu Amirlik tarafından düzenli bir şekilde yürütülmektedir.

“Pazar Yerleri Yönetmeliği” günümüz şartlarına göre yeniden uyarlanarak, Belediyemiz Meclisi’nden gerekli karar alındıktan sonra yürürlüğe girmiştir.

Semt Pazar yerlerinde tezgah açan ve çalışan tüm pazarcı esnafı kayıt altına alınmış, tüm Pazar yerleri asfalt çizim makinesiyle yeniden çizilerek, her esnafın tezgah numaraları tezgah alanlarının önüne okunur şekilde yazılarak, alışveriş yapan vatandaşlarımız kimden ve kaç no’ lu tezgahtan alış veriş yaptığını bilir hale gelmiştir.

Semt Pazar yerlerimizde alış-veriş yapan ve aldığı ürünün ağırlığından şüphelenen vatandaşlarımızın bu şüphelerini ortadan kaldırmak amacıyla istisnasız tüm semt Pazar yerlerimizin değişik noktalarına konulan elektronik dijital hassas teraziler yenilenerek halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Pazar Yerleri Oda Başkanlığı ile müşterek Pazarcı Esnafı Tanıtım Kartları yenilenmiş ayrıca, Semt Pazar yerlerimizde bütünlüğü sağlamak amacıyla Pazar Yerleri Oda Başkanlığı ile ortaklaşa, Pazarcı esnafına fiyat etiketleri dağıtılmaktadır.

Kurallara uymayan, Pazar yerlerinde genel huzuru bozan pazarcı esnafına ait tezgahlar   kapatılarak geçici sürelerle iptal edilmektedir.