06 Şubat 2023

1- DEPREM BÖLGESİ İÇİN VERİLEN HİZMETLER

 

150 ADET YARDIM TIRI

Keçiören Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında gıda, ısıtıcı, battaniye, giysi, ayakkabı, yatak, yorgan, çocuk bezi vb. muhtelif yaşam malzemesinin bulunduğu 150 tırlık yardım malzemesi (adet, paket ve koli halinde) ve yaşam malzemesi deprem bölgesine ulaştırıldı.

40 SEFERLİK LOJİSTİK ULAŞIM HİZMETİ

Ankara Valiliği, Keçiören Kaymakamlığı, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve hayırseverler tarafından toplanan yardımların deprem bölgesine ulaştırılması için belediye hizmet araçları seferber edildi. Bu kapsamdaki lojistik çalışmalara 38 araç tahsis edilerek bölgeye 40 sefer düzenlendi.

3 CENAZE ARACI

Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için 3 adet cenaze aracı deprem bölgelerinde görev yapıyor.

4 ADET WC - DUŞ KONTEYNERİ

Hem çalışanların hem de depremzedelerin kullanımı için 4 adet tuvalet ve duş konteyneri gönderildi.

6 ADET KASALI ARAÇ (PİCK UP)

Deprem bölgesindeki yıkıntılar nedeniyle insani yaşam malzemesi taşıyan tırların kolay hareket edememesi yardımların merkezden ilçe ve köylere dağıtımını zorlaştırmıştır. Bu nedenle Keçiören Belediyesi bölgede daha rahat hareket edebilecek 6 aracını burada görevlendirmiştir.

5 EKSKAVATÖR VE 10 KAMYON

Keçiören Belediyesi tarafından depremin merkez üssü Kahramanmaraş`a gönderilen 5 ekskavatör ve 10 kamyon ilk günden itibaren aşama aşama gerçekleştirilen arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında yer alıyor. 24 saat esasına göre çalışan iş makineleri ve yedekli operatörler depremin yaşandığı ilk günden bu yana bölgedeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

3 OTOBÜS

Keçiören Belediyesi tarafından görevlendirilen şoförler bölgedeki arama kurtarma ekiplerini, askerleri ve polisleri görev noktalarına ulaştırmak için onlarca sefer düzenliyor. Bu otobüslerle deprem bölgesinden farklı illere gitmek isteyen afetzede vatandaşlar da şehirlerarası ulaşımın sağlandığı noktalara götürülüyor.

ASANSÖRLÜ EV TAŞIMA ARACI

Deprem bölgesinden taşınmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlamak için Keçiören Belediyesi tarafından asansörlü ev taşıma kamyonu gönderildi.

MOBİL MUTFAK AŞEVİ

Keçiören Belediyesi, depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş’a gönderdiği mobil mutfak aşevi ile günlük üç öğün, her öğünde ise 1600 kişilik yemek çıkarıyor ve dağıtıyor. Sabahları kahvaltılık, öğlen ve akşam farklı türde sıcak yemek çıkarılan mobil mutfakta belediye ekipleri bölgedeki depremzedelere, arama kurtarma ekiplerine ve gönüllü vatandaşlara hizmet veriyor.

ÇORBA ARACI

Keçiören Belediyesi depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta afetin yaşandığı ilk günden itibaren depremzedelerin, arama kurtarma ekiplerinin ve köylerde yaşayan vatandaşların içini ısıtan sıcak çorba ikramını hız kesmeden sürdürüyor. Günlük binlerce kişilik çorbanın çıkarıldığı çorba aracıyla Kahramanmaraş’ın merkezi, ilçeleri ve köylerinde dağıtım yapılıyor. Genellikle AFAD’ın koordinasyonuyla gerçekleştirilen dağıtımlar günlerdir ihtiyaç noktalarına aralıksız ulaştırılıyor.

3 ÇÖP KAMYONU, 2 YOL SÜPÜRME ARACI

Keçiören Belediyesi, deprem bölgelerinde sorun olarak gündeme gelen çöp probleminin önlenmesi için Kahramanmaraş’a gönderdiği 3 çöp kamyonu ve yedekli personeliyle 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürüyor. Enkaz çevresinde ve yaşam alanlarının etrafında biriken çöplerin kaldırılması için aralıksız çalışan ekipler hem salgın riskinin önlenmesi hem de bölgede yürütülen çalışmaların daha temiz bir ortamda yapılması için önemli bir görevi icra ediyor. 2 yol süpürme aracı ile de bölgedeki yolların temizliği ekipler tarafından sağlanıyor.

30 KİŞİLİK UZAMAN TEKNİK DESTEK PERSONELİ

Keçiören Belediyesi tarafından arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere ilk etapta teknik destek personeli deprem bölgesine gönderildi. Daha sonra mimar, mühendis ve inşaat teknikerlerinden oluşan ekip Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının koordinasyonu ile Hatay, Diyarbakır ve Adıyaman’da hasar tespit çalışmalarına katıldı.

20 HİZMET PERSONELİ

Yemek ve çorba dağıtımını gerçekleştirme, deprem bölgesindeki hizmet araçlarını kullanmak ve Keçiören’de toplanan yardımların koordineli bir şekilde dağıtmak için 20 hizmet personeli görevlendirildi.

2000 KEFEN, 475 CESET TORBASI

Deprem bölgesinde hayatını kaybeden vatandaşlar için 2000 kefen ve 475 ceset torbası deprem bölgelerine gönderildi. İhtiyaç oldukça kefen ve ceset torbaları gönderilmeye devam ediyor.

MOBİL YATAKHANE

Belediyemiz tarafından temin edilen mobil yatakhane deprem bölgesine gönderildi.

2 JENARATÖR

Hem arama kurtarmada hem de yaşam alanlarının aydınlatılmasında kullanılmak üzere 2 jeneratör gönderildi.

1000 BATTANİYE, 300 ODUN SOBASI

Keçiören Belediyesi tarafından deprem bölgesindeki ısınma sorununun giderilmesi için 300’den fazla odun sobası ve 1000’den fazla battaniye ile çeşitli ısıtıcılar Hatay İskenderun’a ulaştırıldı.

20 ÇADIR, 20 ISITICI, 20 AYDINLATMA SİSTEMİ

Depremin ilk günlerinde Belediye bünyesinde bulunan tüm çadır, ısıtıcı ve aydınlatma sistemleri deprem bölgesine gönderildi.

5 BİN ADET HİJYEN KİTİ

Keçiören Belediyesi tarafından deprem bölgelerine N95 maske, kolonya ve dezenfektandan oluşan hijyen kiti gönderildi. Belediyenin AR-GE merkezinde üretilen kolonya ve dezenfektan ile N95 maskeler gönüllüler ve belediye ekiplerince paketlendi. Hijyen kiti olarak kolilere konulan malzemeler deprem bölgesinde bulunan depremzedelere, arama kurtarma ekiplerine, gazetecilere ve gönüllü vatandaşlara dağıtıldı.

4 ŞEHRE RAMAZAN ÇADIRI HİZMETİ

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, mübarek Ramazan ayının yaklaşması nedeniyle deprem bölgesindeki 4 şehre Ramazan çadırı kurulacağını, bunun planlamasını yaptıklarını ve bu sayede bölgedeki vatandaşlara sıcak iftarlık sunacaklarını söyledi.

VETERİNERLİK HİZMETİ

Keçiören Belediyesi bünyesinde görev yapan iki veteriner hekim ve bir yardımcı personel deprem bölgesinde enkaz altından çıkarılan bakım, tedavi ve cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyan can dostlar için görev yapıyor. Ekipler şuanda Kahramanmaraş Belediyesi koordinesinde il merkezi, ilçe ve köylerde çalışmalarını sürdürüyor. Daha sonra AFAD koordinesinde ihtiyaç duyulan diğer deprem bölgelerine intikal edecek ekipler mama, ilaç, kafes, tıbbi malzeme ve ekipmanlarını da yanlarında bulunduruyor.

2- ANKARA’DAKİ HİZMETLER

10 YARDIM TOPLAMA MERKEZİ

Keçiören’de 10 merkezde yardım toplama noktası oluşturuldu. Bu merkezlere vatandaşlar tarafından getirilen yaşam malzemeleri belediye personeli ve gönüllüler tarafından tasnif edilerek deprem bölgelerine ulaştırıldı. Yardım kampanyasında yaşlı genç herkes seferber oldu.

ADRESTEN YARDIM TOPLAMA HİZMETİ

Deprem bölgesine yardım göndermek isteyen ancak yardım toplama noktalarına ulaşamayan vatandaşların yardımları adreslerinden alınıyor.

KAN MERKEZLERİNE SERVİS HİZMETİ

Türk Kızılay’ı tarafından Keçiören’in farklı noktalarına kurulan mobil kan merkezilerine servis hizmeti sağlandı.

AFETZEDELERİN ANKARA’YA ULAŞIMI İÇİN 12 OTOBÜS

Deprem bölgelerinden Ankara’ya gelen depremzedeleri Ankara ve Keçiören’e ulaştırmak için 12 otobüsle hizmet verildi. 7.500 depremzedenin nakli yapıldı. 3.000’e yakın depremzedenin çeşitli resmî kurum ve hastanelere ulaşımı sağlandı. Kronik hastalığı olan depremzede misafirlerimizden 14 kişi düzenli olarak tedaviye götürülmektedir.

750 DEPREMZEDE, HAYIRSEVER VATANDAŞLARIN EVLERİNE YERLEŞTİRİLDİ, 13 EVDE TADİLAT YAPILDI

Evini depremzedelere açan gönüllü vatandaşların haneleri ilk etapta temizlendi. Eşya ihtiyacı olan evler için “Misafirin Var Keçiören’im” sloganıyla Ev Eşyası Toplama Kampanyası başlatıldı. Bu kampanya ile elde edilen eşyalarla gönüllülerin evi donatılarak 750 depremzede bu evlere yerleştirildi. 13 ev ise tadilat yapılarak kullanıma sunuldu. Ankara’daki depremzedelere 15 bin adet çeşitli eşya desteğinde bulunuldu. 

3 MİSAFİRHANEDE 250 KİŞİYİ KONAKLATMA HİZMETİ

Keçiören Belediyesi bünyesindeki Osmangazi Sosyal Yaşam Merkezi Hasta ve Yakınları Konuk Evi, Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve Ali Özdemir Spor Salonu Misafirhanesi’nde deprem bölgesinden gelen depremzedeler konaklatılıyor. Bu tesilerde depremzedelerin tüm ihtiyacı karşılanırken 3 öğün sıcak yemek hizmeti sunuluyor.

300 EVE EŞYA TAHSİSİ

Keçiören Belediyesi tarafından “Misafirin Var Keçiören’im” sloganıyla başlatılan Ev Eşyası Toplama Kampanyası ile evini gönüllü olarak depremzedelere tahsis eden vatandaşların hanelerindeki eşya ihtiyacının karşılamasına imkân sağlandı. Toplamda 300’e yakın eve muhtelif ev eşyası verildi.

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA PSİKOSOSYAL DESTEK

Keçiören Belediyesi, deprem bölgelerinden Ankara’nın çeşitli semtlerinde ve Keçiören’de yaşamaya başlayan depremzede çocuklara yönelik psikososyal destek çalışmaları başlattı. 6 psikolog, 2 yaratıcı drama eğitmeni ve okul öncesi öğretmenlerinin görevlendirildiği çalışmalarda okul öncesi eğitimi, akıl oyunları, tanışma, yaratıcı drama ve oyun içerikli psikososyal destek çalışmaları yapılıyor. Ayrıca depremzede çocuklara yönelik Anıtkabir ve Keçiören gezisi düzenleniyor.

DEPREMZEDELERE KARİYER OFİSİ’NDE ÖNCELİK

Keçiören Belediyesi, deprem bölgelerinden Ankara’ya gelen ve iş arayan depremzede vatandaşlara talep etmeleri durumunda istihdam platformu Kariyer Ofisi üzerinden öncelik ve kolaylık tanıyor. Belediyenin kurumsal web sitesinde yer alan Kariyer Ofisi bölümünden online olarak iş başvurusu yapan depremzede vatandaşlar sol menüde yer alan özel durum sekmesinden ‘’depremzede’’ seçeneğini işaretleyerek iş ilanlarına öncelikli başvuru yapabiliyor.

MADENCİLER İÇİN ZONGULDAK’A ULAŞIM HİZMETİ

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmalarına katılan kahraman madenciler görevini tamamladıktan sonra hava yolu ile Ankara’ya geldiler. Keçiören Belediyesi de Ankara Esenboğa Havaalanı’ndaki madencileri memleketleri Zonguldak’a ulaştırdı.

ÜNİVERSİTELİLERE TEKNOMER’DE ONLINE DERS HİZMETİ

Keçiören Belediyesi Prof. Dr. Tunçalp Özgen Teknoloji Merkezi (TEKNOMER) deprem bölgesinden Ankara’ya gelen ve eğitimlerini online olarak sürdürecek olan üniversite öğrencilerine kapılarını açtı. Bu kapsamda üniversiteli gençler üniversiteleri tarafından sunulan online dersleri TEKNOMER’de yer alan notebooklar ya da kendilerine ait notebooklarla takip edebilecekler.