11 Mart 2022

Keçiören Belediyesi, gelişen teknoloji ve donanımları öğrencilere aktarmak amacıyla ‘Metaverse ve Toplum’ konulu seminer düzenledi.

Necip Fazıl Kısakürek Tiyatro Salonu’ndaki seminerde, Gazi Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Ocak, öğrencilere teknolojideki gelişmeleri ve yenilikleri anlattı. Seminerde aynı zamanda ebeveynlerin çocukların dijitalle ilişkisi, ebeveynlerin yenidünyanın getirdiği dijital koşulları algılamada yetersiz kalması, çocuklarının dijital alışkanlıkları ile ilgili endişeler anlatıldı. Öte yandan da sağlıklı ve bilinçli ebeveynliğin günümüz koşullarında önemli olduğuna ve doğru dijitalleşme de çocukların ve ailelerin üzerine düşen görevlere değinildi.

Bilişim çağında önemli şirketlere sahip olunması gerektiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Dünya gelişiyor ve değişiyor. Bilişim, iletişim çağı derken dünyayı alıp götürüyorlar. Dünyaya da bakıyoruz; dünyanın en büyük ekonomik değeri olan şirketler bilişim şirketleri. Bu tür şirketlere sahip olmamız lazım” dedi.

Seminerde Başkan Turgut Altınok, sanal gerçeklik gözlüğüyle metaverse deneyimi yaşadı.