KEÇMEK VE KEDEM’LER İLE KEÇİÖREN BİR EĞİTİM YUVASI

Keçiören Belediyesi, KEÇMEK(Keçiören Belediyesi Meslek Edindirme Kursları) ve KEDEM(Keçiören Eğitime Destek Merkezi) aracılığı ile binlerce Keçiörenliye ücretsiz eğitim desteği veriyor. Meslek edindirme kursları vatandaşlara yeni iş kapıları açarken KEDEM de öğrencilerin kişisel gelişiminde önemli rol oynuyor.

Eğitime nitelikli ve kalıcı yatırımlar yapmak isteyen Keçiören Belediyesi, bireylerin eğitiminde hükümetlerin yanısıra yerel yönetimlere de sorumluluk düştüğü düşüncesinden hareketle uygulamaya koyduğu KEÇMEK ve KEDEM hizmetleri ile Keçiören’i bir eğitim yuvasına dönüştürdü.

62 BRANŞTA MESLEK EDİNDİRME KURSU

19 kurs merkezinde toplam 62 farklı branşta açtığı meslek edindirme kursu ile KEÇMEK, bugüne kadar 120 bin kursiyere ücretsiz eğitim verdi. Kadınların aile ekonomisine destek olmak ve iş bulmak için katıldığı bu kurslar, aynı zamanda bir rehabilitasyon merkezi işlevi de görüyor. KEÇMEK, ücretsiz olarak verdiği sanat ve meslek eğitimlerinin yanında sergiler, seminerler fuarlar, yayınlar, yarışmalar, panel-konferans vb. organizasyonlar da gerçekleştiriyor.

85 BİN ÖĞRENCİYE ÜCRETSİZ EĞİTİM

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla, dar gelirli ailelerin çocukları başta olmak üzere ilköğretim öğrencilerinin derslerine yardımcı olmak için açılan KEDEM de, Keçiören’deki 10 ayrı merkezde öğrencilere hizmet veriyor. 85 bin öğrencinin takviye ders alarak ücretsiz eğitim gördüğü KEDEM, bir yandan çocukların okul başarısına olumlu katkıda bulunurken, diğer yandan halk oyunlarından satranca, havacılıktan tiyatroya, bilişimden spora varan çeşitlilikteki faaliyetleriyle de büyük ilgi görüyor. KEDEM merkezlerinde öğrenciler internet, bilgisayar, kütüphane gibi kaynaklardan yararlanabiliyor; ayrıca sosyal yönlerini geliştirecek satranç ve zekâ oyunları, matematik, tiyatro, fen ve doğa dallarında kulüp faaliyetlerine katılabiliyor. KEDEM’lerde öğrencilerin motivasyonunu artırmak için şiir, hikâye, resim ve fotoğraf yarışmalarının yanısıra piknik ve gezi organizasyonları da düzenleniyor.

SAYILARI ARTACAK

KEÇMEK ve KEDEM kursları ile Keçiören’in bir eğitim yuvası haline geldiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “KEÇMEK kursiyerlerimiz burada bir meslek edinerek bileklerine bir altın bilezik takıyor. Burada öğrendikleri meslek sayesinde kendi işyerlerini açarak veya çalışarak ev ekonomilerine katkı sağlayan kadın kardeşlerimizi görüyoruz ve bundan son derece mutluluk duyuyoruz” dedi. Her yıl yaklaşık 10 bin öğrencinin KEDEM’lerden yararlandığını hatırlatan Başkan Ak, çok sayıda başvurunun yapıldığı merkezlerin sayısını artırmaya ve kapasitelerini yükseltmeye çalıştıklarını da kaydederek hizmetlerin artarak devam edeceğini bildirdi. KEDEM’lerin, öğrencilerin zayıf oldukları derslerine desteğin  yanısıra sosyal yönlerinin gelişmesine de  katkı sağlayan merkezler olduğunun altını çizen Başkan Ak, “KEDEM’lerle çocuklarımızı sokaktan, sokağın kötü etkisinden koruyoruz ve onların boş zamanlarını çok daha verimli bir şekilde geçirmelerini sağlıyoruz” diye konuştu.

11.11.2014