31 Agus 2020

Keçiören Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü etkinlikleri kapsamında “Sosyal Mesafeli Spor” sloganıyla 1’inci Ayak Tenisi Turnuvası’nın finalini gerçekleştirdi. 7’den 70’e her yaş grubundan vatandaşın takım kurarak katıldığı turnuvanın finalinde şampiyonlara madalyalarını ve kupalarını Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok verdi.

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda sericinin yer aldığı turnuvanın finalinde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Gencecik bir subay olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk esir olmaz, Türk esareti kabul etmez, ya istiklal ya ölüm’ diyor ve Milli Mücadele’yi başlatıyor. Atatürk kararlı olmasaydı şu anda Türkiye; Suriye, Libya ve Irak`tan daha kötü olurdu. Atatürk, tarihin o şartları içerisinde bu kararlılığı göstermeseydi pırıl pırıl bir ülkenin sahibi olamazdık.” dedi.

“MİLLİ MÜCADELE’NİN KARARGÂHI ANKARA VE KEÇİÖREN’DİR”

Başkan Altınok, Ankara ve Keçiören’in Milli Mücadele’de önemli birer merkez olduklarını da anımsatarak şunları söyledi:

“Atatürk, 19 Mayıs 1919`da Samsun`a çıkarak başlattığı Milli Mücadele’yi 27 Aralık 1919`da Ankara`ya gelerek sürdürüyor. Milli Mücadele’nin karargâhı Ankara ve Keçiören’dir. Atatürk Ankara`ya geldiğinde Dikmen sırtlarında onu seymenler karşılıyor. 10 bin atlı ve yaya, `Paşam seni karşılamaya geldik, vatan uğrunda ölmeye geldik` diyerek Milli Mücadele’ye destek veriyorlar. Atatürk daha sonra Saman Pazarı’ndaki esnaflarla buluşuyor. Buradaki esnaflar tutanaklarla birlikte Milli Mücadele`ye ekonomik anlamda destek veriyor. Atatürk Keçiören`e geldiğinde şu anki Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün bulunduğu binayı karargâh olarak kullanıyor. Savaş strateji merkezini orada kuruyor. Milli Mücadele’ye karargâh olan diğer bir yer de ilçemizde bulunan çoban mektebi binasıdır. Burayı da Milli Emlak Genel Müdürlüğümüzden restore etmek üzere aldık. Çoban mektebini ‘İstiklal Mücadelesi Müzesi’ haline getireceğiz.

“İSTİKLALİN BEDELİ KANDIR”

Altınok, Türkiye’nin zor şartlar altında, kahramanlık öyküleriyle kurulduğunu da hatırlatarak konuşmasını şöyle sürdürdü:

Atatürk`ün başlatmış olduğu Milli Mücadele yedi düvele karşı kazanılmış bir kahramanlık hikâyesidir. Devletimiz sokakta bulunan, dolar ile euro ile alınan bir devlet değildir. İstiklalin bedeli kandır. Bu kanlarda ve canlılarda önemli hikâyeler vardır. İstanbul Tıbbiye bir yıl mezun veremiyor. Çünkü bütün öğrenciler cephede şehit oluyor. Ülkemizin devletimizin milletimizin kıymetini bilelim. Vatanı olmayanın mezarı da olmaz. Geçmişte de şu anda amaç Türkiye`yi bölmek ve parçalamak. Partimiz, düşüncemiz, inancımız ne olursa olsun bu oyunlara gelmeyeceğiz. Atatürk`ün söylediği her söz hem o dönemde hem bugün hem de gelecek için önemli bir muhtevaya sahiptir. ‘Mevzu bahis vatansa gerisi teferruattır’ diyor Atatürk. Atatürk`ü okuyalım, iyi anlayalım. Vatan sevgisi vatana hizmetle ölçülür.”

AVRUPA’NIN TUTUMUNA HAÇLI BENZETMESİ

Altınok, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de doğalgaz ve petrol aramak için başlattığı çalışmalarına karşı çıkan Avrupa ülkelerini haçlı kuvvetlerine benzetirken, ülke içerisinde birlik ve beraberliğin sağlamlaştırılması gerektiğini vurguladı. Altınok, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Şu anda da ekonomik anlamda devlet ve millet olarak bir bedel ödüyoruz. ‘Ekonomik olarak ambargo uygular sizi çökertiriz’ diyorlar. Biz de dik duran cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve milletimizin ferasetiyle bu tehditlere boyun eğmiyoruz. Türkiye Kendi ayakları üzerinde duran, kendi kaderini tayin eden bir ülke haline geldi. Dünyanın en zengin ülkesinde yaşıyoruz. İngiltere`de bir buçuk mevsim yaşanıyor. Paranın teknolojini satın alamayacağı bir toprakta yaşıyoruz. Dünyada dört mevsimi nadiren yaşayan ülkelerden biriyiz. Dolayısıyla bu ülke bize fazlasıyla yeter önemli olan dürüst olmak. Saltanat yok, israf yok, gece gündüz çalışmak var. Bize bu cennet parçası vatanı hediye eden başta büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, geçmişten bugüne kadar şehit olan tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.”