• Ayrıca Halk Bankası'nin bütün şubelerinden ve e-belediye üzerinden masrafsız vergi ödemesi yapabilirsiniz.

KEÇİÖREN'DE OKUL KANTİNLERİ MERCEK ALTINDA

Okul kantinlerini ve okul çevrelerini sürekli kontrol altında bulunduran Keçiören Zabıtası, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başlamasının hemen ardından öğrencilerin sağlığı ve güvenliği için harekete geçti.

Keçiören Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, okul kantinleri denetimlerine başladı. Okul kantinlerini  belirli plan dahilinde denetleyen ekipler, okul önlerinde çevre, görüntü ve gürültü kirliliğinin de önüne geçiyor.   Zabıta ekipleri, belediye sınırları içerisinde kantin ve kafeterya bulunan tüm okullarda yapılan denetimlerde, genel temizlik, iş kıyafeti, kaliteli gıda malzemesi, satışa sunulan ürünlerin son kullanma tarihleri ve gıda maddelerinin muhafazası gibi konularda denetimlerini sürdürüyor.

Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlığına önem veren Keçiören Belediyesi , okul kantinlerini denetleyerek dengesiz beslenmeye bağlı hastalıklara ve obeziteye  karşı sağlıklı nesillerin yetişmesine de katkı sağlıyor.

Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi ürünlerin satışını yapan kantin işletmecilerini önce uyaran daha sonra uyarıları göz ardı ederek kurallara uymayanlara idari yaptırım uygulayarak Belediye Encümeni'ne sunan Keçiören Belediyesi zabıta ekipleri,  amaçlarının öğrenci sağlığını korumak olduğunu belirterek kantin işletmecilerini de sağlıklı besinler satmaları hususunda bilgilendiriyor. Ayrıca, öğrenci sağlığını tehdit eden, okul önlerindeki denetimsiz gıda satışı yapan seyyar satıcılara da göz açtırmayarak çevre, görüntü ve gürültü kirliliğine de izin vermiyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Zabıta ekiplerimizce sık sık bu tür denetimleri gerçekleştiriyoruz.  Amacımız öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmesi... Çocuklarımızın da gazlı içecekler ve fast food ürünleri yerine süt, ayran, taze sıkılmış portakal suyu ve meyve tüketmelerini tavsiye ediyorum." dedi.

09.10.2017