28 Aralık 2019

Çankaya’da hizmet veren özel bir okulun öğrenci ve öğretmenlerine Keçiören gezisi düzenlediklerini ifade eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Çocukken biz Keçiören’de gezecek yer olmadığından Kuğulu Park’a veya Gençlik Parkı’na gezmeye giderdik. Ama gün geldi, Keçiören’e hizmetkâr olduk, ortaya koyduğumuz hizmetlerle ve eserlerle Keçiören’i gezilip görülecek ilçeler listesine soktuk” dedi.

GEZİNİN ARDINDAN AĞAÇ DİKİMİ YAPTILAR

Keçiören Beledisi, ilçedeki tarihi, turistik ve belediyeye ait tesisleri Ankaralı çocuklara tanıtmak için düzenlediği gezi programı kapsamında Çankaya’da hizmet veren Özel Beştepe Koleji öğrencilerine teleferik, Deniz Dünyası, Estergon Türk Kültür Merkezi, Doğal Yaşam Parkı gezisi düzenledi. Öğrenci ve öğretmenlerin Keçiören Belediyesi tarafından görevlendirilen rehber eşliğinde keyifli bir gün geçirdiği gezinin ardından Yükseltepe Ağaçlandırma Alanı’na geçilerek ağaç dikimi de yapıldı.

“KEÇİÖREN PARK ZENGİNİDİR”

Keçiören’e daha fazla yerli ve yabancı turist çekmek için belediyeye ait tesislerde bakım ve onarım çalışmalarının büyük kısmının tamamlandığını Belirten Başkan Altınok, “Gecekondu kenti olan bir Keçiören’i, modern bir Keçiören haline getirdik. İlçemizde ekonomik canlılığı artırmak için tarihi, kültürel ve insanlarımızın keyifli vakit geçirebilecekleri eserler inşa ettik” dedi.

Başkan Altınok, Keçiören’in park zengini bir ilçe olduğunu vurgulayarak şu bilgileri verdi:

“İlçemizde 400 civarında parkımız var. Yenilerini de yeşil alanlarıyla birlikte yapmaya devam ediyoruz. Estergon Kale’miz inşaat halindeyken zemini kayalıktı. Bana dediler ki, ‘Taşa ağaç dikilir mi?’ Şimdi ise Estergon Kale’mizin etrafı yemyeşil. Gönülden, severek yaparsanız ağaç da biter gül de biter. Şimdi Ovacık bölgesi çevre yolu güzergâhında yapacağımız ağaçlandırma çalışmalarıyla öte yandan Bağlum’da yapacağımız Millet Bahçesi ile kentimize önemli yeşil alanlar kazandıracağız. Hem Keçiören’imizi hem de Başkent’imizi gelecek nesillerimize daha yaşanabilir şekilde bırakacağız. ”