15 Haz 2023

Keçiören Belediyesi tarafından ilçedeki Karakaya Mahallesi’nde bulunan AR-GE Merkezi’nde sıvı sabun ve genel yüzey temizleyicisi atölyesinin açılışı yapıldı.

Keçiören Karakaya Mahallesi’nde pandemi sürecinde Keçiören Belediyesi tarafından hizmete açılan AR-GE Merkezi’nde maske, kolonya ve dezenfektan üretimi yapılmış halka ücretsiz olarak dağıtılmıştı. Bu merkezde şimdi de belediyenin ve talepte bulunan kamu kurumları ile okulların ihtiyacını karşılamak üzere sıvı sabun ve yüzey temizleyicisi üretim atölyesi kurdu.

Atölyenin açılışına katılan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “AR-GE merkezimizi pandemide kurduk. Maske, kolonya, çocuk ve yetişkin dezenfektanı üretip ücretsiz dağıttık. Bunları biz üretiyoruz. Bazı kurumlarımız bazı yerlere ürettirip kendi amblemlerini bastırıyorlar. Ama biz burada kimya mühendislerimizle birlikte ürettik. Ürettiğimizi de sokakta vatandaşlarımıza dağıttık.” dedi.

Kamu kurumlarındaki sıvı sabun giderlerinin fazla olduğunu bu nedenle de sıvı sabun üretim atölyesi kurduklarını söyleyen Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“En büyük giderlerimizden bir tanesi de sıvı sabun ve yüzey temizleyicisi gideridir. Burada ürettiğimizi belediyemizin birimlerinde kullanacağız. Bu ürünlere çok para veriyoruz. Sadece biz değil bütün kurumlar veriyor. Şimdi kolonya ve dezenfektanın yanında artık kendi sıvı sabunumuzu üretmeye başladık. Maliyet analizi de yaptırıyoruz. Diyoruz ki, piyasadan kaça aldık? Üretsek maliyeti ne olur? Neticede, üretince üçte bir oranda daha az maliyetli olacağını hesapladık. Artık bütün ihtiyaçlarımızı buradan karşılayacağız. Ayrıca okullarımızı da geziyoruz. Okullarımızın da diğer ihtiyacı olan kamu kurumlarınızın da sıvı sabunlarını ücretsiz karşılayacağız. Üstelik piyasadan aldığımızdan daha kaliteli olacak. Elimizi, cildimizi tahriş etmeyecek.”

AR-GE Merkezi’nin bulunduğu Bağlum’a ve Karakaya Mahallesi’ne yapılan yatırımları da anlatan Altınok, “Bağlum’a havaalanı gibi yollar yaptık. Kafkasları geçen sene yaptık. Karakaya`da inanın yollar köy yolundan beterdi. Her taraf çamurdu. Ama şimdi havaalanı gibi yollar yaptık. Hisar Mahallemize de havaalanı gibi yollar yaptık. Kanuni Mahallemizde çalışmamız devam ediyor. Karşıyaka Yeni Nesil Pazar Yerimizi açtık. Şimdi konağımız inşallah bitmek üzere… İki tane de kapalı çok amaçlı spor salonu yapıyoruz. İki yakaya yapıyoruz. Biri Hisar’a diğeri Karşıyaka’ya… Burada bir de Millet Bahçesi projemiz vardı. Karakaya`dan başlıyor Karşıyaka’ya kadar… İki defa ihale yapıldı. Pandemi nedeniyle iptal oldu. İhale önce 60 milyon TL daha sonra 98 milyon TL civarında idi. Ama firma ‘Ben bu işi yapamıyorum’ dedi ve gitti. Bu sene yapımı başlayacaktı ancak Asrın Felaketi 6 Şubat depremini yaşadık. Millet Bahçemizi TOKİ yapacaktı. 14 milyon 800 bin nüfusun etkilendiği dünyanın en büyük depremlerinden birini, hatta arka arkaya bu büyüklükte iki depremin yaşandığı ilk depremi yaşayınca deprem bölgesinde yaşayan kardeşlerimizin evlerini inşa etmek TOKİ’nin de bizlerin de önceliği oldu. İnsanlar ya çadırda yaşamaya başladı ya da ülkemizin dört bir yanına dağıldı. Buraları inşa etmek daha elzem. Ama buraya da önümüzdeki sürçte Millet Bahçesi yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Açılışta gerçekleştirilen çekilişle iki çocuğa bisiklet hediye edildi. Kurdele kesim merasimiyle atölye hizmete açıldı.