30 Tem 2020

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların daha sağlıklı bir ortamda ibadet etmeleri için ilçedeki cami ve mescitlerin temizlenerek dezenfekte edildiğini belirtti. Altınok, “Yüce dinimiz, Müslümanları temizlik hususunda mükellef tutuyor. Bu manada dinimiz maddi temizlik, hükmi temizlik ve manevi temizlik konularına dikkat etmemizi emrediyor. Biz de dinimizin emirlerini yerine getirerek vatandaşlarımıza daha sağlıklı bir ortamda ibadet etme imkânı sunuyoruz. Aynı zamanda bayram öncesi ve bayram gününde mezarlık ziyareti yapan vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla aile kabirlerini ziyaret etmeleri için de mezarlıklarımızda da çalışmalarımızı tamamladık” dedi.

CAMİLERE GÜL SUYU SIKILDI

Keçiören Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde bulunan cami ve mescitlerdeki rutin temizlik çalışmalarına Kurban bayramı öncesinde yoğunluk kazandırdı. Ekipler, cami içerisindeki halılardan raflara, tablolardan avizelere kadar birçok noktada geniş çaplı bir temizlik çalışması yürüttü. Camilerin içerisinde daha ferah bir ortamın oluşması için sıkılan gül suyu ise vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Ayrıca bayram öncesi ve bayram süresince yoğun olarak ziyaret edilen mezarlıkların bakım ve temizliği kapsamında Ovacık Aile Mezarlığı’nda çim biçme ve çevre temizliği yapıldı.

“EBEDİ MEKÂNLARIMIZI EVİMİZ GİBİ TEMİZLİYORUZ”

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ibadethanelerin ve mezarlıkların sadece özel günlere için değil, yıl boyunca temizlendiğini söyleyerek, “İlçe sınırlarımız içerisinde bulunan cami ve mescitlerimizi profesyonel temizlik çalışanlarımız temiz ve hijyenik hale getiriyor. Vatandaşlarımızın gönül rahatlığıyla, sağlıklı bir şekilde ibadet etmeleri için temizlik çalışmalarımızı rutin olarak da sürdürüyoruz. Ayrıca evlerimizde yaptığımız temizlikler ne kadar özen gösteriyorsak saygıdeğer yakınlarımızın ve aile büyüklerimizin ebedi mekânları olan mezarlıklarımızın da temizliğine aynı şekilde büyük bir özen gösteriyoruz” ifadelerini kullandı.