30 Agus 2023

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı kutlamaları kapsamında ilçedeki Kalaba Kent Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden törene siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Törende katılımcılara hitaben konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılını kutluyoruz. Bugün, Türk milletinin yeniden doğuş günüdür. Az imkânla, cesaretin ve imanın verdiği güçle Kurtuluş Savaşımız kazanılmıştır. 11 yıldır savaşan Türk milleti en sonunda Milli Mücadele’yi vererek devletini kurmuştur. Atatürk`ün dehasıyla, düşmanların ters köşe yapıldığı bir zaferdir 30 Ağustos. Başta Başkomutanımız Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Milli Mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun.” dedi.

Konuşmasında Keçiören’in Milli Mücadele’nin merkezi olduğunu da hatırlatan Altınok şunları söyledi:

“Keçiören Milli Mücadele’nin merkezidir. Atatürk 27 Aralık 1919`da Ankara’ya ulaştığında ilk olarak Keçiören’e gelmiştir. Buradaki Ziraat Mektebi’ne yerleşmiştir. Önemli kararları, Misak-ı Milli sınırlarının çizilmesi kararını burada almıştır.  Harekât, istihbarat ve planlama karargâhını burada kurmuştur. Anadolu Ajansını da yine Atatürk burada kurmuştur. Geçtiğimiz yıllara kadar metruk bir halde olan Çoban Mektebi’ni restore ettik. Acıdır, Milli Mücadele’nin yönetildiği Ankara’da bir ‘Milli Mücadele Müzesi’ yok. Bu bakımdan Çoban Mektebi’ni Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi yaptık. Burası Ankara’mızın müzesi olacak. Yine Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, 29 Ekim’de, Milli Mücadeleye karargâh olan yakın bir noktaya inşa ettiğimiz Atatürk Cumhuriyet Kulemizin de açılışını inşallah yapacağız.”

Başkan Altınok, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının akşam da devam edeceğini belirterek, ilk olarak belediye önünde toplanan kalabalıkla birlikte kutlamanın yapılacağı Fatih Stadı’na meşaleli kortej yürüyüşünün gerçekleştirileceğini daha sonra konserlerle kutlamaların devam edeceğini dile getirdi.

Protokol konuşmalarının tamamlanmasıyla birlikte katılımcılar Atatürk büstüne çelenk bırakarak hatıra fotoğrafı çektirdiler. Keçiören Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramına özel basımı yapılan tarihi gazete de alandaki vatandaşlara dağıtıldı.

Keçiören Belediyesinin Fatih Stadı’nda gerçekleştireceği konserde Âşık Sefai ve TRT sanatçıları Nazlı Kanaat, Zafer Albayrak, Alper Diler, Emine Karakuş eşsiz güzellikteki ezgileriyle zafer coşkusunu yaşatacak. Kutlamada seymen gösterisi, mehteran ve havai fişek gösterileri de düzenlenecek.