KEÇİÖREN’DE TASAVVUF GECESİ

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri Kalaba Kent Meydanında farklı ülkelerin ve farklı şehirlerin kültürlerini tanıtmaya devam ederken, Ramazanın uhrevi iklimini de yaşatıyor.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ev sahipliğinde gerçekleşen tasavvuf programında Kalaba Kent Meydanını dolduran Keçiörenli’ler Yusuf Kayya Yönetimindeki Kültür ve Turizm Bakanlığı Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunun ilahileriyle huşu bulurken, Mevlevi ayini ise manevi atmosferi doruğa çıkardı. Müzik ziyafetinin yaşandığı gecede etkinlik alanını dolduranlar, telefonlarıyla konserin unutulmaz anlarını ölümsüzleştirmeyi de ihmal etmediler.

Başkan Ak, “Ramazanın son günlerini yaşıyoruz. İnşallah huzur, birlik, kardeşlikle bayrama erişiriz. Türkiye’de ilk ve tek olarak düzenlediğimiz Uluslararası Ramazan Etkinlikleriyle vatandaşımızı Türk – İslam Coğrafyası ve Anadolu ile buluşturuyoruz. Bu sene de 23 ülke, 15 hemşehri derneğini misafir ettik. Keçiören’in Ramazan’da bir başka güzel olduğunu ve kardeşlik iklimini gösterdik.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlarla sohbetler eden ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin ricasını kırmayan Başkan Ak aynı zamanda onların taleplerini de dinledi.

RENKLİ BİR RAMAZAN AKŞAMI

Keçiörenli’ler de etkinliklerde Ramazan’ı birlikte yaşamanın tadına varırken aynı zamanda alandaki kültür evlerini gezerek farklı kültürleri tanıma şansı da yakalıyor.  Çocuklar da Osmanlı macunu ve Osmanlı şerbeti gibi geleneksel tatları deneyip alana renk katan Gümüşdere Ihlamur Vadisi’nin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur ile bol bol fotoğraf çektiriyorlar.

12.06.2018