KEÇİÖREN’DE ASFALT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Keçiören'e dört yılda 1 milyon 67 bin 727 ton asfalt seren Keçiören Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri son olarak Atapark ve 19 Mayıs Mahallelerinde asfalt serim çalışması gerçekleştirdi.

Atapark Mahallesi’ndeki 1373-1374’üncü sokaklar ve civarı ile 19 Mayıs Mahallesi’ndeki Anamur Sokak'ta asfalt serim çalışmaları tamamlandı. Türkiye’nin en büyük ilçesi Keçiören’in 3 bini aşkın cadde ve sokağıyla da çok büyük bir metropol olduğuna dikkat çeken Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, geçmiş yılların da birikimiyle ilçede ciddi bir asfalt sıkıntısı yaşandığını hatırlatarak “Keçiören’in genelinde birçok asfaltta ciddi yıpranmalar meydana gelmiş, sadece yama çalışmalarıyla giderilmek istenen bu sıkıntı geçen yıllar itibariyle had safhaya ulaşmıştı. Göreve geldiğimizde yaptığımız beklenti anketinde de Keçiörenlilerin en önemli ihtiyaç olarak gördüğü konulardan birisi asfaltın da içinde bulunduğu altyapı eksikliğiydi. Bunu dikkate alarak büyük bir asfalt seferberliği başlattık ve ilçemize dört yılda 1 milyon 67 bin 727 ton asfalt serdik” diye konuştu. Keçiören’ın hızlı büyüyen bir ilçe olduğunu vurgulayan Başkan Ak, “Bir kentin, bir bölgenin gelişme sürecinde altyapı çalışmalarının önemi büyüktür. Altyapının yetersiz kaldığı bir kentte sağlıklı bir kentleşmeden de söz etmek mümkün değildir. Bu gelişme ve büyümeyi de dikkate alarak Keçiören Belediyesi olarak altyapı hizmetlerine öncelik veriyoruz. Amacımız Keçiören'de altyapı problemlerini en aza indirmektir" dedi.

Göreve geldiğinde Keçiören’in en önemli sorunlarından birisinin asfalt konusunda yaşandığını gören Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, dört yılda ilçenin dört bir yanını asfalt ile döşedi. İlçe belediyelerinde ilk defa asfalt kazıma makinesi kullanılarak yapılan çalışmalar sonucunda artık yama kaldırmayan sokaklar da yeni asfalta kavuştu. Asfalt kazısı sonucunda çıkan malzemeleri de çöpe atmayan Keçiören Belediyesi, oluşan asfalt kırıklarını altyapısı tamamlanmamış sokaklarda kullanarak değerlendirdi.

20.09.2013