20 Aralık 2022

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi ile Keçiören Belediyesi Kent Konseyi iş birliğinde gerçekleştirilen ‘Aile Okulu’ programının kapanışı törenle yapıldı.

Aile Okulu eğitim programında akademisyenler tarafından çocuk sağlığından, aile ilişkilerine kadar birçok konuda bilgiler paylaşıldı. Dört farklı günde yapılan programda veliler merak ettikleri soruları sorarak öğrenme fırsatı buldu.

Programın kapanışına Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan, Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Özmete, öğrenci velileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok programda katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, “En temel ihtiyacımız olan şey sağlıktır. Şuan için gençlerimizin sağlık açısından birçok şeye ihtiyacı olmayabilir ama sağlıklı bir yaşamın, sağlıklı bir geleceğin temeli spor ve egzersiz yapmaktır. Baktığımız zaman eskiden daha mutluyduk, daha huzurluyduk, daha sağlıklıydık. Aile ilişkilerimiz daha iyiydi. Sağlık, mutluluk, huzur ve sevgimizin eksildiği rakamsal verilere de yansımış durumda. Şuanda boşanmalar evlenmeyi geçmiş durumda. Bunun bedelini de en çok çocuklar ödüyor. Bu bakımdan Aile Okulu programımızı yaparak tüm bunları kapsayan bilinçlendirme eğitimleri düzenledik. Katkılarından dolayı tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Başkan Altınok Aile Okulu programının düzenlenmesine katkı veren akademisyenlere teşekkür plaketi takdim etti.