19 Kasım 2021

Keçiören Kuyubaşı Mahallesi Kızlarpınarı Caddesi üzerinde bulunan 114 nolu binada dün akşam saatlerinde meydana gelen patlamada biri çocuk 2 kişi yaşamını yitirirken 4 kişi de yaralandı.

Patlamanın ardından olay yerine giden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, itfaiye ve sağlık ekipleri gelene kadar vatandaşlarla birlikte arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

“BAŞKA İNSANLAR ÖLMESİN”

Patlamanın meydana geldiği 60 yıllık binanın bir bölümünün yıkılması ise kentsel dönüşüm çalışmalarını tekrar gündeme getirdi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok da ilçede yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarına engel olmak isteyenlere yönelik önemli bir çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

“Bütün Türkiye’nin malumu, bugün ilçemizde büyük bir patlama oldu. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha bu tür hadiselerden milletimizi korusun. Biz bunları gördüğümüz için bir yıl içinde şehrimizin yüzde 80’ini kentsel dönüşüme, kentsel yenilemeye aldık. Şehirler ve binalar da yaşlanıyor, eskiyor. İnsanlarımız her şeyin en iyisine, en güzeline layık, en güzel hayata layık. Bu maksatla sağlam ve sağlıklı binalar, her türlü tehdit ve tehlikeye karşı insanlarımızın can güvenliğinin sağlandığı binalar olmazsa olmazımız. Kentsel dönüşümümüze karşı çıkanlar, veto edenler, mahkemeye götürenler, Mimarlar Odası, Şehir Plancıları Odası; bir insan ölürse vebal sizindir demiştim. Başka insanlar ölmesin, kentimizin eskiyen dokusunun acilen yenilenmeye ihtiyacı var. Bunun partisi, siyaseti yok. Mahkemelerimize de buradan seslenmek istiyorum. İnsan hayatı her şeyden önemli. Dolayısıyla insanlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalara destek olmak, bu çalışmaların önünü ve yolunu açmak lazım. Bu olaydan ders almalıyız. Kimse birbirini suçlamamalı. Ders almalı ve gelecekte bu tür hadiselerin daha fazla olmaması için el birliği içerisinde bu planları uygulamalıyız. Çok da güzel bir plan yaptık. Yeşil, sosyal donatı alanlarının arttığı, nefes alınan, kent estetiği ve bütünlüğünün olduğu bir plan. Buna köstek değil destek olmak lazım. Yarınlara daha sağlıklı, daha güvenli şehirler bırakmalıyız. Belediye başkanları şehrin sadece bugününü değil aynı zamanda geleceğini de planlar. İnşallah ısrarla bu planları yapmaya devam edeceğiz.”

“YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ”

Başkan Altınok olay yerinde yaptığı ilk açıklamada ise “Ankara Valimiz Sn. Vasip Şahin de olay yerine geldi, maalesef 2 kaybımız var. Allah rahmet eylesin, yaralılarımıza Allah şifalar versin. Olay yerinde çalışmalar devam ediyor, dualarımız acı haberlerin gelmemesi için. Tüm imkânlarımızla ve birimlerimizle olay yerindeki çalışmalara destek veriyoruz. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet, yaralılara sağlık diliyorum. Yaraları birlikte saracağız. Geçmiş olsun Keçiören’im.” dedi.

Keçiören Belediyesi ekipleri yaraların sarılması için patlama noktasında çalışmalarını sürdürüyor.